Και η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει στα απεργιακά συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Κανένα σχόλιο

Με κείμενό της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια της Παρασκευής 12/01, 12:00μμ Πλ. Αγοράς (στάση εργασίας 11:00 έως 14:00) και της Δευτέρας 15/01, 12:00μμ Πλ. Αγοράς (στάση εργασίας 11:00 έως 14:00).

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αναπτύσσουμε ανυποχώρητο παρατεταμένο αγώνα διαρκείας που θα ξεκινήσει τώρα και θα φτάσει μέχρι τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εναλλάσσονται στις μορφές (συλλαλητήρια, μπλοκαρίσματα, εκδηλώσεις με γονείς και μαθητές, απεργιακές κινητοποιήσεις θα καθορίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις).

"Sponsored links"

Άμεσα προτείνουμε:

1)      Κηρύσσουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο ημέρες ανυποχώρητου αγώνα και καθημερινής δράσης με κινητοποιήσεις συγκεντρώσεις, ενημερώσεις και εκδηλώσεις με βασικό μας σύνθημα «Τα μέτρα δεν θα περάσουν – δεν θα εφαρμοστούν!»

2)      Συμμετέχουμε άμεσα ως σωματείο στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

3)      Οργανώνουμε καμπάνια ενημερώσεων στα σχολεία με ευθύνη της ΕΛΜΕ για τα γενικότερα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση.

4)      Συνεχίζουμε την καμπάνιας ενημέρωσης με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις από κοινού με δασκάλους, γονείς και μαθητές  και της κοινωνίας για τους στόχους των αναδιαρθρώσεων, του νέου λυκείου και της αναμοριοδότησης των σχολείων που εξάγγειλε η κυβέρνηση

5)    Κηρύσσουμε πανεκπαιδευτική ημέρα δράσης μέσα στον Γενάρη με απεργιακό βήμα (24ωρη ή 48ωρη) και με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις και με αιχμή την μη εφαρμογή των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αύξηση ωραρίου, αυτονομία σχολείου –νέες δομές, αξιολόγηση-αποτιμηση εκπαιδευτικού έργου, νέο λύκειο, ΕΠΑΛ και τμήματα , αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αναμοριοδότηση). Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουμε κοινή συμπόρευση με  την  Α/μια

6)      Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από τα σωματεία στις 22/1 ημέρα που θα επικυρώνονται τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης από το Γιούρογκρουπ.

7)      Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε σε πρωτοβουλίες πανεργατικού, αγωνιστικού, απεργιακού συντονισμό ομοσπονδιών και σωματείων για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, με πρώτο βήμα το συντονισμό με τους δασκάλους. Η ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα συνάντηση με τη ΔΟΕ και οι ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. τις επόμενες ημέρες.

8)      Αποφασίζουμε για την εκτίμηση του αγώνα και την κλιμάκωσή του για το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ από τις 23/1 μέχρι 26/1 και Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 27/1.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις