Και η ΙΛΑΕΚ λέει όχι σε ξενοδοχεία στο Λόφο Καστέλι: “Τα Μνημεία αυτά αποτελούν τοπόσημο, φορτωμένο με τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας του τόπου μας”

Κανένα σχόλιο

Σε ανακοίνωση της ΙΛΑΕΚ την οποία υπογράφουν εννέα νυν και πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:

“Στα γραφεία της Ιστορικής, Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης ( ΙΛΑΕΚ ), σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, μετά την ξενάγηση στις αρχαιότητες του Λόφου του Καστελλίου Χανίων από τη διευθύντρια των ανασκαφών της περιοχής κ. Μαρία Βλαζάκη, εμείς που παρακολουθήσαμε την ξενάγηση, μέλη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη παλαιότερων Διοικητικών Συμβουλίων της ΙΛΑΕΚ, διατυπώνουμε δημόσια τη θέση μας για την αναγκαιότητα και την υποχρέωση της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των Μνημείων της Μεραρχίας Κρητών, των Φυλακών και των Στρατώνων, τα οποία βρίσκονται στην κορυφή και την καρδιά της αρχαίας Κυδωνίας.

Τα Μνημεία αυτά αποτελούν τοπόσημο, φορτωμένο με τα γεγονότα της νεότερης ιστορίας του τόπου μας”.

"Sponsored links"

Γεώργιος Κουρμούλης
Αρχόντισσα Παπαδερού-Ναναδάκη
Κώστας Μουτζούρης
Ευαγγελία Σερδάκη-Χιωτάκη
Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη
Σταυρούλα Μαρκουλάκη
Μαριάννα Καβρουλάκη
Μανώλης Μανούσακας
Ευγενία Παπαϊωάννου-Βλαζάκη”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης