Και η ΟΕΒΕΝΧ ζητά από τον πρωθυπουργό να ανοίξουν τα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα

Κανένα σχόλιο

Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπορων νομού Χανίων με ανοιχτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται στην αποτυχία του μέτρου “click away” και ζητα έστω και τώρα με πολιτική απόφαση ο πρωθυπουργός να επιτρέψει στα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα να ανοιξουν.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κυβερνήσεως,

"Sponsored links"

Καταλαβαίνουμε απόλυτα τις ενέργειες της Ελληνικής κυβερνήσεως για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού covid-19 και την ασφάλεια των πολιτών.

Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και ιδιαίτερα τα εμπορικά καταστήματα, μετά από τόσους μήνες οικονομικού μαρασμού βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένονταν από τον εμπορικό κόσμο με την ελπίδα μιας μικρής ανάκαμψης μετά το δεύτερο lockdown, αφού ως γνωστόν την περίοδο αυτή οι πωλήσεις αποτελούν το 30% του ετήσιου τζίρου τους.

Όμως η απόφαση ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away δυσχεραίνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση καθώς αποδεικνύεται ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ότι είναι δύσκολα εφαρμόσιμη όχι μόνο από τα καταστήματα αλλά και από τους καταναλωτές. Αυτές που θα πληγούν περισσότερο είναι για άλλη μια φορά οι μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων, καθώς τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, σας καλούμε την ύστατη στιγμή όπως δώσετε την δυνατότητα στους συναδέλφους των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με προκαθορισμένα ραντεβού και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Άλλωστε, δεν υπήρξε κάποια μελέτη ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εν μέσω πανδημίας αποτελεί εστία μετάδοσης του covid-19.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε την κατάφωρη αδικία εις βάρος των συναδέλφων εμπόρων καταστηματαρχών και θα προβείτε άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες γιατί η πολιτεία οφείλει αφενός να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και αφετέρου να προωθήσει τον υγιή ανταγωνισμό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε σύντομα ενέργειές σας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις