Και η Alpha Bank σε κοινοπραξία για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων

Κανένα σχόλιο

Μνημόνιο συνεργασίας με την ισπανική Aktua Soluciones Financieras με στόχο τη σύσταση κοινοπραξίας για τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση υπέγραψε η Alpha Bank.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σχετική ανακοίνωση, στην υπό ίδρυση εταιρεία η Alpha Bank θα συμμετέχει με ποσοστό 45% και η Aktua, καθώς και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρίες, με 55%. Βάσει των όρων συνεργασίας και υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών κανονιστικών εγκρίσεων και υπογραφής σχετικών συμβάσεων, η Aktua Hellas θα συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Alpha Bank για τη διαχείριση σημαντικού τμήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τραπέζης.

Η Aktua Hellas θα έχει ως βασικό αντικείμενο εργασιών τη διαχείριση δανείων σε καθυστέρηση δίδοντας έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων. Η Alpha Bank θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στη διαχείριση των εν λόγω δανείων και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πελατών της.

"Sponsored links"

Η Aktua θα αξιοποιήσει τη σημαντική εξειδίκευση που διαθέτει στη διαχείριση στοιχείων ενεργητικού αυτού του είδους, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες διαδικασίες και λύσεις που βασίζονται σε εξελιγμένα συστήματα πληροφορικής, εξειδικευμένες ομάδες στελεχών και στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες. Η σύσταση της Aktua Hellas αποτελεί μία πρωτοποριακή κίνηση για την ελληνική αγορά και βασίζεται στην ισχύ και την εμπειρία των μετόχων της.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Μαντζούνης δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανακάμψεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εν γένει της Ελληνικής Οικονομίας. Η σύσταση της Aktua Hellas αποδεικνύει τη διαρκή προσήλωση της Τραπέζης στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και αποτελεσματικών λειτουργικών συστημάτων. Η συμφωνία συνιστά άλλο ένα επιτυχημένο δείγμα καινοτομίας προς όφελος των Πελατών μας, μέσω της συνάψεως στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς καταξιωμένες εταιρίες που διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην αγορά».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της Aktua Enrique Dancausa Treviño δήλωσε ότι «η Aktua θα συνεισφέρει τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων στοιχείων ενεργητικού. Είμεθα πεπεισμένοι ότι αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα δημιουργήσει νέα πρότυπα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών παρακολούθησης και διαχείρισης δανείων στην Ελλάδα».

Η Aktua είναι πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης και εξυπηρετήσης δανείων (special servicing) στην Ισπανία, ιδρύθηκε το 2008 από τον Όμιλο Santander. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες στους τομείς της διαχείρισης δανείων, ακινήτων και πιστώσεων, καθώς και της εμπορικής αξιοποίησης και πώλησης μεγάλου εύρους ενσώματων στοιχείων ενεργητικού σε όλη την ισπανική επικράτεια.

Mε 400 εξειδικευμένα στελέχη και 30 γραφεία, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 14,2 δισ. ευρώ. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα τραπεζικά ιδρύματα της Ισπανίας, διεθνείς τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας.

Η Aktua περιλαμβάνεται στις τρέχουσες αξιολογήσεις της Standard & Poor’s, ενώ πρόσφατη μελέτη της ως άνω εταιρίας αναφέρεται στη μακρόχρονη πείρα της διοικητικής ομάδας της Aktua, στα αξιόπιστα πληροφοριακά συστήματα, στο ορθώς σχεδιασμένο πρότυπο διακυβερνήσεως και στην ισχυρή λειτουργική δομή της.

iefimerida.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις