18.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Και θέλουμε, και μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχετικό πρόγραμμα φιλοξενίας»: Οργή Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για τις δηλώσεις του Δήμαρχου Χανίων περί αδυναμίας «Αναπτυξιακής Χανίων Α.Ε.» να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας των προσφύγων

Ημερομηνία:

Διαψεύδει τον Δήμαρχο Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης για το θέμα των προσφύγων. Ο κ. Βουλγαράκης  συγκρούεται με τον Δήμαρχο Χανίων σχετικά με τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΠΕΔ Κρήτης στο Μάλεμε σχετικά με το προσφυγικό όπου ο κ. Βάμβουκας είπε ότι στα Χανιά το τοπίο είναι θολό αφού η Αναπτυξιακή Χανίων δε μπορεί να αναλάβει για φέτος την ευθύνη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρει ότι ο κ. Βάμβουκας είναι ανενημέρωτος, ότι δεν ευσταθούν αυτά που λέει και ότι η Αναπτυξιακή Χανίων και θέλει και είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί στη διαχείριση του προσφυγικού.

Να σημειώσουμε ότι στα Χανιά ο σχεδιασμός ήταν να αναλάβει για φέτος τη διαχείριση των προσφύγων που θα έλθουν ΜΚΟ στην οποία συμμετέχουν φορείς του τόπου. Πάντως, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε εκφράσει αντιρρήσεις η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφού συμμετέχουν σε αυτή φορείς που είχαν εκφραστεί ανοικτά ενάντια στην προοπτική φιλοξενίας προσφύγων. Με τις σημερινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φαίνεται ότι ούτε στα Χανιά θα αναλάβει ρόλο ΜΚΟ, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους νομούς του νησιού.

Διαβάστε τι τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων:

Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, ότι η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» δεν μπορεί, για φέτος τουλάχιστον, να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο μας.

Έκπληξη γιατί ο Δήμαρχος επιχειρεί να εισέλθει σε «ξένα χωράφια» για τα οποία ουδεμία γνώση έχει. Άραγε από πού ενημερώθηκε ο κ. Βάμβουκας για το ποιες είναι οι δυνατότητες της «Αναπτυξιακής Χανίων ΑΕ» στο συγκεκριμένο ζήτημα; Καλό θα είναι να βγει και να το κατονομάσει, διαφορετικά οι δηλώσεις του και άκαιρες, και άτοπες είναι.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε ενημερώθηκε από εμένα, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ είχαμε συχνές επαφές για το θέμα αυτό, αλλά και σχετική συνομιλία λίγο πριν τις δηλώσεις του αυτές.

Προφανώς επίσης δεν τον καλύπτουν ούτε η επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας ότι και θέλουμε, και μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχετικό πρόγραμμα φιλοξενίας, ούτε η επιστολή που του αποστείλαμε στις 27-3-2017, με την οποία δηλώναμε εκ νέου την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στο πρόγραμμα.

Καλό είναι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου να συνεργαζόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» είναι έτοιμες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όπως η θέση αυτή εκφράζεται από τους νόμιμους εκπροσώπους τους και μόνον αυτούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...