20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Και οι Δανοί επιλέγουν Κρήτη για τις διακοπές τους

Ημερομηνία:

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020 η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση “Ferie for Alle” που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας.

Η “Ferie for Alle” αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Σκανδιναβία, πραγματοποιείται από το 1998 και έχει κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες. Το κοινό της έκθεσης αποτελείτε κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακά ομάδας και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την εν λόγω έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία που επίσης συμμετέχουν ως εκθέτες.

Η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης την οποία αποτελούσαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νεκτάριος Παπαβασιλείου και τα στελέχη της Δ/νσης τουρισμού  Μαρία Λαβδάκη και Γιώργος Πανταζής, πραγματοποίησε σειρά επαφών με τουριστικά γραφεία που προωθούν διακοπές στην Ελλάδα, και τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκαναν πωλήσεις πακέτων διακοπών. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης στην παρουσίαση της Κρήτης από το τουριστικό γραφείο Spies, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά εδέσματα. Οι Δανοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί. Ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για τους Σκανδιναβούς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, ότι, το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς την Σητεία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας τα μηνύματα που φτάνουν στο διευθυντή του Παύλο Μούρμα μέχρι τώρα είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6 % αύξηση από τις προγραμματισμένες  θέσεις για Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...