Και οι ΗΠΑ ζητούν «διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία»…: Δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια

Κανένα σχόλιο

Τη στιγμή το Oruc Reis παραμένει , από χθες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας οι ΗΠΑ ζητούν διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, διατηρώντας τη γνωστή στάση ίσως αποστάσεων.

Οι «σύμμαχοι» της χώρας μέσω του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, δηλώνουν τα παρακάτω:

«Ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Νίκο Δένδια. Επιβεβαίωσα την αμερικανική υποστήριξη σε ένα διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία, και τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο με τρόπο που θα προωθεί τη συνεργασία και θα παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία.

"Sponsored links"

Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία».

Κατά τα άλλα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ισχυρίζεται ότι το θέμα της συζήτησης με τον Πάιατ ήταν «οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα»:

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις