Χανιά: Και οι 28 αθώοι με τη βούλα του δικαστηρίου για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Κανένα σχόλιο

Αθώοι με δικαστική βούλα οι 28 κστηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και 2 ειδικοί φρουροί, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που μετέτρεπε παλιά όπλα σε λειτουργικά και τα διοχέτευε σε εγκληματικές οργανώσεις.

Τα γεγονότα δεν αποδείχθηκαν και όλοι κηρύχθηκαν αθώοι πέραν κάποιων που καταδικάστηκαν για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση αφορούσε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όπου τα μέλη της επισκεύαζαν παλιά όπλα ή κλεμμένα και τα διοχέτευαν στην αγορά. Βασικός κατηγορούμενος ήταν Χανιώτης οπλοπώλης – οπλουργός αλλά και ένα δεύτερο πρόσωπο που διοχέτευε τα όπλα. Η δράση της οργάνωσης φερόταν να επεκτείνεται και στη Βόρεια Ελλάδα με διοχέτευση του οπλισμού σε εγκληματικές οργανώσεις με την συγεκριμένη υπόθεση να έχει εξιχνιαστεί από το 2016.

"Sponsored links"

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή ούτε γνωρίζονται μεταξύ τους ενώ υποστήριξαν ότι τα όπλα είναι “οικογενειακά κειμήλια”. Όσον αφορά εμπρησμό σε επαγγελματικό βαν, ο δράστης υποστήριξε ότι το έπραξε επεισή τον συκοφαντούσε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις