Και στα φαρμακεία τα ραντεβού για το εμβόλιο – Εξετάζεται και η χρήση των ΚΕΠ

Κανένα σχόλιο

Το σχέδιο για τον προγραμματισμό και το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, είπε πως τα ραντεβού θα κλείνονται ψηφιακά αλλά και με συμβατικούς τρόπους σε φαρμακεία ή ακόμα και σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός ανέφερε ότι ως ψηφιακές πύλες θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα άυλης συνταγογράφησης, ειδική πύλη emvolio.gov.gr αλλά και μέσω κινητού με αποστολή SMS.

"Sponsored links"

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια. Θα αξιοποιήσει τα φαρμακεία. Λειτουργούν πάνω από 10 χιλ φαρμακεία τα οποία θα μετατραπούν σε σημεία να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού εμβολιασμού. Επίσης εξετάζουμε το ίδιο να γίνεται και στα ΚΕΠ και σε άλλες δομές. Ο στόχος είναι όχι μόνο να μπορέσουμε όλοι μαζί να κατοχυρώσουμε την ορθή λειτουργία της εφοδιαστικής λειτουργίας των εμβολίων αλλά οι εμβολιασμοί να γίνουν σωστά και προγραμματισμένα».

Παράλληλα ο κ. ΠΙερρακάκης τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη του πολιτικού συστήματος να ορθώσει ανάστημα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και τα fake news.

Πέραν αυτών, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται η δημοπράτηση των δικτύων 5G ενώ πρόσθεσε ότι από την έναρξη του έτους εως σήμερα έχουν εναχθεί στις υπηρεσίες του gov.gr περισσότερες από 720 υπηρεσίες.

«Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε εντάξει στο σύστημα ιαι τα προξενεία ώστε να εξυπηρετούνται οι Έλληνες του εξωτερικού. Επίσης εως το τέλος του έτους θα έχουμε έτοιμη την νέα πύλη ανοικτών δεδομένων του Δημοσίου» είπε.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις