Και στα Χανιά πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ενάντια στο προσοντολόγιο | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ρεπορτάζ: Ειρηναίος Μαράκης

Και στα Χανιά, όπως και σε μια σειρά από πόλεις πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/1 μαζική κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο προσοντολόγιο με συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς και με μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΛΜΕ) καθώς και αναπληρωτών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάντε ωρομίσθιο τον Υπουργό Παιδείας και στείλτε τον να εργαστεί στους Φούρνους Ικαρίας», «Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α-αγώνας, απεργία, αξιοπρέπεια», «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή-εμπρός για απεργία διαρκή», «Σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία-όλοι μαζί στην απεργία», «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία-παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία» κ.α

"Sponsored links"

Οι διαδηλωτές κατέληξαν στα γραφεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη ενώ ακολούθησε και συνέλευση των παρευρισκόμενων. Βασικό συμπέρασμα της συνέλευσης ήταν ότι υπάρχει η δυνατότητα για να πάει ο αγώνας μέχρι τέλους αλλά και ότι χρειάζεται να καταφέρει να κερδίσει τη στήριξη της κοινωνίας. Για την επιτυχία της κινητοποίησης καθοριστική ήταν η παρέμβαση της απεργιακής επιτροπής σε σχολεία το πρωί της Δευτέρας ενώ επίσης κλιμάκιο εκπαιδευτικών συμμετείχε την ίδια μέρα σε εξόρμηση στους εργαζόμενους του Δήμου Χανίων.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και την Τρίτη 15/1 ενώ θα ακολουθήσουν και γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών σωματείων της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΣΕΠΕ) αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για αύριο 15/1, με συγκέντρωση στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς και γενική συνέλευση στις 18:00 για να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Συμμετοχή στην συγκέντρωση θα έχει και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων (ΕΛΜΕ), η οποία θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση την Τετάρτη. Απεργιακή κινητοποίηση και πορεία με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε επίσης και την Παρασκευή 11/1.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις