15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και στην Πλάκα Αποκορώνου είδαν τον Άρθουρ Τζόουνς – Ρεπόρτερ του BBC στα Χανιά

Ημερομηνία:

Οι ελπίδες των συγγενών και πολλών φίλων του Άρθους Τζόουνς αναπτερώθηκαν τις τελευταίες ημέρας όταν έφθασε η πληροφορία ότι ο 73χρονος συνταξιούχος επισκέφθηκε το πολεμικό νεκροταφείο στη Σούδα και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών μία μέρα πριν εξαφανισθεί.

Μετά την υπογραφή του κ. Τζόουνς υπάρχουν δύο ακόμα υπογραφές Ουαλών πολιτών, κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Η αστυνομία ελπίζει ότι ο κ. Τζόουνς τους μίλησε για τα σχέδιά του ενώ και άλλοι τουρίστες που έχουν υπογράψει το βιβλίο καλούνται να επικοινωνήσουν με την αστυνομία για να αναφέρουν το οτιδήποτε θυμούνται.

Br5mNmbCQAA4lHW.jpg largeΟ επικεφαλής των αξιωματικών της αστυνομίας της Βόρειας Ουαλίας που βρίσκονται στην Κρήτη κ. Στηβ Γουίλιαμς είπε: «Το βιβλίο επισκεπτών δείχνει ότι κι άλλοι βρετανοί υπήκοοι βρέθηκαν εκεί την ίδια ημέρα. Εάν το όνομά σας είναι μέσα σε αυτή τη λίστα και θυμάστε το οτιδήποτε ή αν έχετε πάρει φωτογραφίες από το μέρος, ελέγξτε έαν κάπου μέσα σε κάποια φωτογραφία υπάρχει ο Άρθουρ, μιας και έτσι θα γνωρίζουμε τι ρούχα φορούσε όταν εξαφανίστηκε».

Και στην Πλάκα Αποκορώνου

Σε μία άλλη πιθανά θετική εξέλιξη, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα DailyPostο γιος τουΆρθουρ, Τζεφ Τζόουνς,ένα ζευγάρι βρετανών επικοινώνησε με την αστυνομία για να ενημερώσει ότι πιστεύουν ότι είδαν τον Άρθουρ έξω από μία καφετέρια στην Πλάκα Αποκορώνου.

Ο Τζεφ Τζόουνς, παραμένει μαζί με άλλους συγγενείς στην Κρήτη για να βοηθήσει κι αυτός στην αναζήτηση.

Είπεογιοςτου: «οπατέραςμουείναιεύκολααναγνωρίσιμος. Έχει ένα μεγάλο μεξικάνικο μουστάκι, του λείπουν δόντια και αυτό φαίνεται όταν χαμογελά».

Ο Τζεφ πιστεύει ότι πατέρας του έχασε τη μνήμη του, μπερδεύτηκε μεταξύ δύο τοποθεσιών που τα ονόματά τους έμοιαζαν: «Είναι συνηθισμένο, μέσα σε αυτή τη ζέστη, να χάσεις για λίγο το μυαλό σου. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει ένα σύστημα σπηλιών και τούνελ στην Πλάκα. Παλιότερα ήταν τουριστικό αξιοθέατο, όμως τώρα είναι κλειστό. Εδώ αρκετές φορές, όπως μας είπαν, άνθρωποι επιλέγουν να κατασκηνώσουν».

Εκπαιδευτής ορειβασίας στον βρετανικό στρατό ο Άρθους Τζόουνς

Αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ο Άρθουρ χάθηκε κατά τη διάρκεια περιπάτου του στους λόφους της Κρήτης όμως αυτό το σενάριο δε φαίνεται να ευσταθεί αφού η οικογένειά του βρήκε όλο τον εξοπλισμό που έχει για τους περιπάτους παραιτημένο στο ξενοδοχείο που διέμενε.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε να κάνει «ότι περνάει από το χέρι του» ώστε να βρεθεί ο Άρθουρ ενώ ο Βρετανός πρέσβης επισκέφθηκε τον γιο του Τζεφ στην Κρήτη.

Στην αναζήτηση του Άρθουρ συμμετέχει ο Ερυθρός ΣταυρόςόσοκαιαξιωματικοίαπότηναστυνομίατηςΒόρειαςΟυαλίας. Επίσης στις έρευνες συμμετέχουν, πυροσβέστες και άλλες ομάδες διάσωσης.

Ο Άρθουρ Τζόουνς πεζοπορεί τα τελευταία 40 χρόνια ενώ παλιότερα ήταν εκπαιδευτής ορειβασίας στον βρετανικό στρατό.

Ρεπόρτερ του BBC στην Κρήτη

"google ad"

Εν τω μεταξύ το ενδιαφέρον του BBCπαραμένει έντονο για την υπόθεση και γι’ αυτό έστειλε τον δημοσιογράφοAledHughesστην Κρήτη για να καλύψει το σχετικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η οικογένεια του κ. Τζόουνς παρά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις, παραμένει εξαιρετικά κριτική σχετικά με τις έρευνες όπως διεξάγονται από την τοπική αστυνομία αφού θεωρουν ότι πολλά δεν έγιναν όπως θα έπρεπε.

Κίνημα αλληλεγγύης

Εν τω μεταξύ, το κίνημα αλληλεγγύης συνεχίζει να παραμένει δυνατό. Οικογένεια και φίλοι του την προηγούμενη εβδομάδα αγρύπνησαν προσευχόμενοι για τον Άρθουρ ενώ ο καλλιτέχνης LeeHadwinέκανε δημόσια έκκληση για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δοθεί.

Ο38χρονος ζωγράφος, πουμπορείναζωγραφίσειμόνοότανκοιμάται, υποστηρίζει σθεναρά πρωτοβουλίες εξεύρεσης εξαφανισθέντων ατόμων. Ο 38χρονος που ζωγραφίζει πορτραίτα της Μέριλυν Μονρόε και άλλα πιο αφηρημένα κομμάτια, είπε για τους λόγους που ενδιαφέρθηκε: «Ο Άρθουρ έχει καταγωγή από το Denbigh, την πόλη απ’ όπου και εγώ κατάγομαι, οπότε θέλω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Είναι συγκινητική η περιπέτεια της οικογένειάς του και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».

Να σημειώσουμε τέλος, ότι σύμφωνα με τον GaryPorter της DailyPost, έως σήμερα οι συμπολίτες του στο Denbighέχουν συλλέξει πάνω από 10.000 λίρες για να υποστηρίξουν την οικογένεια του εξαφανισθέντα συνταξιούχου Άρθους Τζόουνς.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...