25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Και το ΚΚΕ για την άρνηση διευθυντή του Λυκείου Ακρωτηρίου να εφαρμόσει νομοθεσία για απαλλαγή μαθητών απο το μάθημα των θρησκευτικών

Ημερομηνία:

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ ΤΕ Χανίων για τους εφτά μαθητές και μαθήτριες στο Λύκειο Ακρωτηρίου των Χανίων που ζήτησαν στην αρχή της χρονιάς απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τους γονείς τους, επικαλούμενοι λόγους «θρησκευτικής συνείδησης», όπως ορίζει η ισχύουσα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και των οποίων τις αιτήσεις απέρριψε ο διευθυντής του Λυκείου χαρακτηρίζοντας την εγκύκλιο «ασαφή» και απαριθμώντας «μια σειρά άρθρων του Συντάγματος και δικαστικές αποφάσεις».

Στο κείμενο της ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ Χανίων δηλώνει ότι “είναι αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να αιτούνται την απαλλαγή των παιδιών τους από το συγκεκριμένο μάθημα, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να γίνεται φακέλωμα των προσωπικών δεδομένων και πεποιθήσεών τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον αγώνα και το συντονισμό τους να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη”.

Πιο αναλυτικά, το ΚΚΕ σημειώνει τα εξής:

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, οι Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ καλούν τον Διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων να αποδεχτούν τις αιτήσεις των γονιών, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολεία του νομού και της υπόλοιπης Ελλάδας, χωρίς να προϋποτίθεται η αναφορά συγκεκριμένου θρησκεύματος. Άλλωστε και οι ίδιες οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρ. 133099/Γ2/19-9-2013 και 136241/Γ2/29-8-2014) ορίζουν σαφώς ότι: «Τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές που είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι ή επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης και γι’ αυτό δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν».

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να αιτούνται την απαλλαγή των παιδιών τους από το συγκεκριμένο μάθημα, επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να γίνεται φακέλωμα των προσωπικών δεδομένων και πεποιθήσεών τους, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με τον αγώνα και το συντονισμό τους να μην επιτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...