14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και το ΠΑΜΕ Χανίων καλεί στη συγκέντρωση της Πέμπτης 26 Οκτώβρη στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στην αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ αναφέρεται στα αποτελέσματα της συνάντησης Αλέξη Τσίπρα – Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και τις συνέπειες αυτής στα Χανιά με την αναβάθμιση των βάσεων. Στην ανακοίνωση γίνεται κάλεσμα προς τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 26 Οκτώβρη στις 7.30 το βράδυ.

Πιο αναλυτικά στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η Γραμματεία Χανίων του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει στην εργατική τάξη του νομού και συνολικά του νησιού, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  όπου στην επίσκεψη  και συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, με έναν προκλητικό και εξοργιστικό τρόπο «ξέπλυνε» τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό  χαρακτηρίζοντας τον αμερικανό πρόεδρο «διαβολικά καλό…» Η επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας και ιδιαίτερα το νησί, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε το πράσινο φως  από τον Αμερικανό πρόεδρο για συνέχιση της εφαρμογής της αντιλαϊκή πολιτικής των μνημονίων και της φτώχειας, που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη, και μάλιστα δέχτηκε και τα συγχαρητήρια του προέδρου ότι η χώρα μας είναι απ’ τα λίγα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ που δίνει το 2% του ΑΕΠ (ένα απ’ τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως)  για πολεμικούς εξοπλισμούς , όταν την ίδια στιγμή έχουν καταργηθεί συλλογικές συμβάσεις, έχει γίνει μείωση μισθών και  συντάξεων, έχει υποβαθμιστεί ο τομέας της υγείας και της παιδείας του λαού, κλείνουν συμφωνίες δις. ευρώ-πεσκέσι στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή τα F16, διαθέτοντας  χρήματα για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον Αμερικανό πρόεδρο, ήταν και το ζήτημα της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας για την παραπέρα αναβάθμισή της,  για το αιματοκύλισμα των λαών της ευρύτερης περιοχής αλλά και τη βαθύτερη πολεμική εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, με δηλώσεις και δεσμεύσεις μάλιστα απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη ΝΔ να επικροτεί στην ίδια κατεύθυνση αυτές τις πρωτοβουλίες και να δηλώνει ότι πρέπει να υπάρξει μακροχρόνια δέσμευση, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν αυξηθεί και η πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής και της χώρας μας είναι ορατή.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ ΠΑΣΟΚ έρχονται κόντρα στο λαϊκό αίσθημα του νομού αλλά και του νησιού, που πάμπολλες φορές έχει εκφράσει την επιθυμία του να κλείσει η βάση της Σούδας, να φύγουν όλα τα Νατοϊκά στρατεύματα.

Η υπόθεση του ξεριζώματος της Αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας, της επιστροφής των Ελλήνων φαντάρων που βρίσκονται έξω απ’ τα σύνορα, είναι υπόθεση πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης αλλά και των συμμάχων της, αυτοί μόνο μπορούν να επιβάλλουν τα παραπάνω.

Καλούμε όλα τα α’ Βάθμια σωματεία του νομού και το εργατικό κέντρο Χανίων να πάρουν θέση, να καταγγείλουν την απαράδεκτη για άλλη μια φορά στάση της ελληνικής κυβέρνησης και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ