15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και το ΣΕΚ συμμετέχει στη διαδήλωση για την επίσκεψη Πομπέο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΣΕΚ:

Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στην διήμερη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο, υπουργού Εξωτερικών του Τραμπ, στην Ελλάδα με σταθμούς τη νατοϊκή βάση στη Σούδα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Είναι ανοιχτή πρόκληση η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υποδέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο τον εκλεκτό του πιο χυδαίου ρατσιστή, πολεμοκάπηλου και σεξιστή προέδρου των ΗΠΑ, αρνητή της κλιματικής αλλαγής και καταστροφέα του περιβάλλοντος. Αυτή πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ανανέωση της συνεργασίας με την Ελλάδα, η οποία σημαίνει ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά παράλληλα αποτελεί και μια ευκαιρία για την ελληνική άρχουσα τάξη που διεκδικεί να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή οξύνοντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία. Από τη Βόρεια Μακεδονία, που ήδη με την Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε ο δρόμος για να γίνει η Ελλάδα ο χωροφύλακας των Βαλκανίων και η ελληνική πολεμική αεροπορία να αστυνομεύει τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας, μέχρι την Κύπρο και το Ισραήλ και τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο των ΑΟΖ.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τέτοιες συμφωνίες συνεργασίας που κλιμακώνουν επικίνδυνα τη διπλωματική και στρατιωτική ένταση στην περιοχή και απειλούν την ειρήνη. Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από την ενίσχυση της αμερικάνικης στρατιωτικής παρουσίας και τις πολεμικές εξορμήσεις του ελληνικού καπιταλισμού. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από το κόψιμο, στον καιρό της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, των αναγκαίων δαπανών για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ώστε να αγοραστεί πολεμικός εξοπλισμός.

Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος! Τον υποδεχόμαστε με μεγάλες διαδηλώσεις και θα βροντοφωνάξουμε: ειρήνη και δουλειά ζητάει η εργατιά, θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς, όχι νέους εξοπλισμούς! Μαζί με τα αντι-ιμπεριαλιστικά θα ακουστούν δυνατά και τα αντιρατσιστικά συνθήματα. Ενάντια στον Πομπέο και τον Τραμπ, που είναι οι αρχιτέκτονες των τειχών και των φρακτών και που μέσα στη χώρα τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το Black Lives Matter και το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα των τελευταίων ετών.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Όλες και όλοι μαζί, εργαζόμενοι, νεολαία, συνδικάτα, αντιρατσιστικό κίνημα, αγωνιστές της ειρήνης και της Αριστεράς. Γι’ αυτό απαιτούμε διώξτε τον Πομπέο, όχι τους πρόσφυγες! Λεφτά για την υγεία και την παιδεία και όχι για πολεμικές προετοιμασίες! Να κλείσει η βάση της Σούδας!

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ
ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Συγκέντρωση: Τρίτη 29/9 στις 7μμ στην Πλατεία της Αγοράς

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...