15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Καλά νέα: Εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίσει 50 τύπους καρκίνου

Ημερομηνία:

Δοκιμές μιας μεθόδου διάγνωσης 50 διαφορετικών τύπου καρκίνου με μια απλή εξέταση αίματος, ξεκινά το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπων επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίζουν την ασθένεια πιο αποτελεσματικά σε πιο πρώιμο στάδιο.

Την έναρξη των δοκιμών της εξέτασης, που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Grail, στα μέσα του 2021, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εξέταση αίματος ονομάζεται Galleri και μέσω της συμφωνίας που σύναψε η NHS England, οι πρώτες δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν σε 165.000 ασθενείς στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Grail, η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό του καρκίνου στα πρώτα στάδια, χρηματοδοτείται από επενδυτές όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Η NHS England ελπίζει ότι το συγκεκριμένο τεστ θα συνδράμει ιδιαίτερα στον εντοπισμό εκείνων των τύπων καρκίνου που σήμερα είναι δύσκολο να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν νωρίς.

Η προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι το τεστ, το οποίο ελέγχει μοριακές αλλαγές στο αίμα, μπορεί να εντοπίσει καρκίνο στον λαιμό, τις ωοθήκες, το πάγκρεας, τον οισοφάγο και άλλους τύπους καρκίνου που είναι δύσκολο να διαγνωστούν στα αρχικά τους στάδια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ