Καλά νέα: Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς δημιουργείται στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της κατασκευής καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Χανίων, καθώς από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 372 χιλιάδες ευρώ, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, στον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής είναι και η λειτουργία κτηνιατρικής κλινικής του δήμου, η οποία θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο με το καταφύγιο, ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγονται.

Με την κατασκευή του καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς διασφαλίζονται η προστασία τους, καθώς και η δημόσια υγεία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Νικηφοράκης, που παράλληλα τονίζει: «Η ίδρυση καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί έναν χώρο προσωρινής διαμονής για την κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία των ζώων, δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας, βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των κρατών-μελών για την προστασία των ζώων, αλλά είναι και επιθυμία μας για την ευζωία τους».

"Sponsored links"

Ήδη η δημοτική Αρχή στην προσπάθεια για τον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων έχει προχωρήσει στην περίθαλψη 371 ζώων, τη στείρωση 224 και την υιοθεσία 138 ζώων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις