Καλά νέα: Οι ζαργάνες τρώνε τους λαγοκέφαλους

Κανένα σχόλιο

H Οργανισμός iSea ασχολήθηκε με τις ζαργάνες (Belone belone), ένα ψάρι που βλέπουμε και στα νερά μας, ακόμα και μέσα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για «γονοχωριστικό είδος», δηλαδή τα άτομα του είδους γεννιούνται ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά. Δυστυχώς για το συγκεκριμένο είδος δεν υπάρχει ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αλίευσης. Ο μεσογειακός πληθυσμός τους έχει χαρακτηριστεί ως «Μειωμένου Ενδιαφέροντος» ενώ η τάση του πληθυσμού είναι άγνωστη.

Αφήσαμε τελευταίο το πιο σημαντικό. Η ζαργάνα είναι, μαζί με τον κυνηγό Coryphaena hippurus (δελφινόψαρο), ένας από τους θηρευτές του λαγοκέφαλου (Lagocephalus sceleratus) στη Μεσόγειο. Πριν από ένα χρόνο το γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση ότι δεκάδες νεογέννητοι λαγοκέφαλοι βρέθηκαν στο στομάχι μιας τεράστιας ζαργάνας βάρους 1.5 κιλού, που αλιεύτηκε στα νερά της Ιεράπετρας. Στα νότια της Ιεράπετρας, τα τελευταία 10 χρόνια έχουν εντοπιστεί πολύ μεγάλες ζαργάνες που φτάνουν και το 1.5 μέτρο.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι οι ζαργάνες τρώνε το γόνο των λαγοκέφαλων. Γεγονός ακόμα είναι ότι τους τελευταίους μήνες δεν ακούμε για λαγοκέφαλους στα νερά μας. Έχουν μειωθεί… δεν είναι εποχή τους ή έχουμε συνηθίσει πια να ζούμε μαζί τους;

"Sponsored links"

Μικροί λαγοκέφαλοι έχουν βρεθεί ακόμα μέσα σε λαμπούκες, σφυρίδες και μαγιάτικα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις