“Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα”

Κανένα σχόλιο

Αυτή είναι η παροιμία που χρησιμοποίησε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας σχολιάζοντας τη σχετική είδηση με τις 12 δεσμεύσεις Τσίπρα για τη νέα τετραετία.

Ποιο είναι το όνομα που έχει βγει για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Αυτό του ψεύτη.

Έτσι, ότι και να εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας οι πολίτες παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι για το αληθινό των εξαγγελιών.

"Sponsored links"

Άλλωστε, στην εμπέδωση του χαρακτηρισμού του Αλέξη Τσίπρα ως “ψεύτη” έχει επενδύσει βαριά και η Νέα Δημοκρατία που διαρκώς επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό λες και για να εμπεδώσει στο μυαλό των πολιτών ότι δε μπορούν να εμπιστευτούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η χθεσινή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις χθεσινές “12 δεσμεύσεις” Τσίπρα.

Ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας είναι πια και επισήμως ένας απερχόμενος πρωθυπουργός. Όσα νέα ψέματα κι αν πει κι όσα σχέδια κι αν υποσχεθεί δεν πείθει πια κανέναν».

Είναι κακό να σου έχει βγει το όνομα, λέει η παροιμία. Χειρότερο και από το να σου βγει το μάτι…

Το κακό είναι ότι, ότι και να πει ο Τσίπρας οι πολίτες έχουν πλέον στην πίσω πλευρά του μυαλού τους, αν μπορούν να τον εμπιστευθούν ή αν λέει ψέμματα.

Και αυτό είναι και μία επιτυχία της επικοινωνιακής τακτικής της ΝΔ.

Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την οποιαδήποτε ελπίδα ανατροπής του αποτελέσματος ή συμμαζέματος της διαφοράς θα πρέπει να βάλουν αρκετή ενέργεια ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την τακτική της ΝΔ που μετατρέπει τον κάθε λόγο του Αλέξη Τσίπρα σε ανάξιο εμπιστοσύνης.

Αλλά είναι αυτό εφικτό στον λίγο χρόνο που έχει μείνει;

"Sponsored links"

Μπορουν οι σχέσεις εμπιστοσύνης να επανοικοδομηθούν μέσα σε μερικές βδομάδες;

Μπορούν να πειστούν οι πολίτες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν λέει ψέμματα;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις