19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Καμμένος: “Έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, και οι επαφές μας αποδίδουν”

Ημερομηνία:

Στη στάση της Γερμανίας, στην εξεταστική για το μνημόνιο, στο χρέος και την διαπραγμάτευση με τους δανειστές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση ρήξης, αφού διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί Grexit, πρόσθεσε ότι θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία του ελληνικού λαού.

Ανέφερε ότι σε τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνάψει συμφωνίες με όσους μπορεί, εκτός των δανειστών. Ως παραδείγματα τέτοιων χωρών ανέφερε τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και χώρες της Μ. Ανατολής. “Έχουμε απλωθεί σε όλο τον κόσμο, και οι επαφές μας αποδίδουν” είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι αν οι δανειστές αποφασίσουν να θέσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, πέραν του ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται, επιπλέον αναλαμβάνουν «να σβήσουν» και ένα χρέος 320 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπογράμμισε ότι η κυριαρχία της χώρας, ο ορυκτός της πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται. Δεν αρνήθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές, πρόσθεσε όμως ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους τους οδηγεί στο να μην έχει ο συμβιβασμός τέτοιο χαρακτήρα.
Αν οι δανειστές της χώρας, αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Συμπλήρωσε ότι συνιστούν «κόκκινες γραμμές» η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού. Απέκλεισε, επίσης, την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, τονίζοντας ότι αν αποδειχθεί πως υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση στην διάρκεια παλαιότερων διαπραγματεύσεων και κάποιοι κέρδισαν, τότε αυτό συνιστά δόλο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει χρέος.
Είπε επίσης ότι το χρέος της χώρας ανέβηκε μετά το PSI και έκανε λόγο για αποτυχημένη πολιτική, την οποία οι μόνοι που αρνούνται είναι οι Μέρκελ, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ εκτίμησε ως αρχή της διόγκωσης του χρέους, «το swap του κ. Σημίτη με την Goldman Sachs το 2000».

Όσον αφορά την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, της ελληνικής κυριαρχίας επί 16 νησιών του Αιγαίου, την απέδωσε σε «εσωτερική κατανάλωση της Τουρκίας».

Αναφερόμενος στην ανακήρυξη ΑΟΖ, τόνισε μια τέτοια εξέλιξη και η περίπτωση συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές που θα κάνει η χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...