19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καμμένος κατά Προβόπουλου για BlackRock και CDS

Ημερομηνία:

Σφοδρή επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2013.
«Είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Προβόπουλο και συμπλήρωσε: «Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον διοικητή τη ΤτΕ ότι αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις της BlackRock για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ότι «του είπε ψέματα» όταν δεσμεύθηκε πως θα του την δώσει.

«Είστε υπεύθυνος για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.», συνέχισε και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν τα μετέτρεψε σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και επέτρεψε να μείνουν ομόλογα και να «κουρευτούν».

Επιπλέον σημείωσε ότι ο Γιώργος Προβόπουλος δεν έδωσε στοιχεία ούτε στη Δικαιοσύνη για τα CDS «για να βρεθεί ποιος πόνταρε στην πτώχευση χώρας», δεν έδωσε στοιχεία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. «Δεν μπορούσατε να ελέγξετε αν είχαν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα;» ρώτησε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα δάνεια που λαμβάνουν επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατ. ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατ. «Αυτά τα πράξατε με δική σας απόφαση ή μετά από εντολή κυβέρνησης και τρόικας;» ρώτησε.

Τέλος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ρώτησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι «πέραν της γνωστής κυρίας στο ΤΧΣ (σ.σ. Τ. Σακελαρίου) έχει διοριστεί ο κ. Μακάς που εμπλέκεται στα CDS».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...