22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Καμπανάκι» Σύψα για κορωνοϊό: «Τηρήστε τα μέτρα, θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων»

Ημερομηνία:

Ηχηρό «καμπανάκι» χτύπησε με δηλώσεις του ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ο οποίος υπογράμμισε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού με 262 και αν δεν τηρούμε τα μέτρα η κατάσταση θα γίνει χειρότερη τόνισε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας.

«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Δεν πλήττει μόνο τους νέους, αλλά και τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι φοβερά επικίνδυνο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Θα το τονίσουμε ξανά. Τηρείτε όλους τους κανόνες. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Νωρίτερα, ο κ. Σύψας υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα της πανδημίας στη χώρα και το μόνο που είναι παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός. Αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Παράλληλα, ο καθηγητής πρόσθεσε πως έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που αποτελούν κακούς οιωνούς για το μέλλον. «Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοϊό (στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθυμίζει στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλό-».

«Κανείς δεν είναι αλώβητος από τον κορωνοϊό»

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμενης ειδικευόμενης γιατρού στην Λάρισα τόνισε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμα και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο.

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ