14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Καρατόμηση» Καλαφάτη για το μπάχαλο με την άρση ασυλίας του Πολάκη; Χτυπήματα πριν και μετά την ψηφοφορία

Ημερομηνία:

Eισηγήσεις για αντικατάσταση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Σταύρου Καλαφάτη, δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου μετά το «αυτογκόλ», με την απουσία περίπου 80 βουλευτών από την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Η ψηφοφορία που αφορούσε μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας έληξε «άδοξα» για τη ΝΔ, που ήταν «φανατικά» υπέρ της ασυλίας στην αρμόδια Επιτροπή, γεγονός που οδήγησε μέχρι και τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ζητά δημόσια συγγνώμη από τον εκδότη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το αλαλούμ και τη χαλαρότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει στοχοποιηθεί ο γραμματέας της Σταύρος Καλαφάτης και κάποιοι προεξοφλούν την αντικατάστασή του μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Στον βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης αποδίδεται η ευθύνη για την απουσία 80 βουλευτών από την ψηφοφορία. Το θέμα βρίσκεται στα χέρια του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά δεν είναι γνωστό αν στον Γραμματέα της ΚΟ αποδίδεται σκοπιμότητα ή αδιαφορία για την έγκαιρη και επίμονη πρόσκληση των βουλευτών για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, που θεωρείται “κόκκινο πανί”.

Ο Γ. Κουρτάκης, πάντως, κατέθεσε νέα μήνυση και σχολιάζει με τον τρόπο του τις εξελίξεις.

Χτυπήματα και πριν την ψηφοφορία ;

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα “Παραπολιτικά” δεν επιτέθηκαν στον Σταύρο Καλαφάτη, μόνο μετά την ψηφοφορία αλλά υπάρχει ένα ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα με τίτλο “Ο Καλαφάτης και η αδράνεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ”  δύο μέρες πριν την ψηφοφορία. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για παράπονα που απευθύνονται στο Γραμματέα για ελλιπή ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνπειών από την πανδημία, από βουλευτές του κόμματος.

Από αρκετούς αποδίδεται στο δημοσίευμα ένα είδος προειδοποίησης. Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί, τότε η “ανταρσία” στην ψηφοφορία της Πέμπτης, προσλαμβάνει διαφορετική διάσταση και ίσως δείχνει ότι υπήρξε παρασκήνιο στην ΚΟ της ΝΔ και πριν από την επίμαχη ψηφοφορία.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...