Κατάληψη ξανά από φοιτητές, μετά από 10 χρόνια, στο κτίριο Παπαδόπετρου | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Το κτίριο Παπαδόπετρου τελούσε υπό φοιτητική κατάληψη μέχρι πριν 10 χρόνια. Έκτοτε, παραμένει σε εγκατάλειψη, παρά τις υποσχέσεις για αξιοποίησή του από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου προχώρησαν ξανά σε κατάληψη, για “3 μέρες” όπως δήλωσαν οι φοιτητές, οι οποίοι ζητούν το κτήριο να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των φοιτητών αλλά και για δράσεις πολιτισμού.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με αρκετά μεγάλη συμμετοχή φοιτητών. Η καθιερωμένη πορεία στους δρόμους των Χανίων κατέληξε έξω από το κτίριο Παπαδόπετρου, όπου και οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Η κινητοποίηση των φοιτητών ήταν ενάντια στο νόμο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ενώ τάσσονται ενάντια και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις