17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κατάμεστος ο χώρος της κατάληψης Rosa Nera στις εκδηλώσεις για τα 16 χρόνια λειτουργίας της | Φωτός

Ημερομηνία:

Πολλές εκατοντάδες Χανιώτες και αυτή τη χρονιά έδειξαν τη στήριξη τους προς την κατάληψη της Rosa Nera. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο χώρος της κατάληψης ήταν κατάμεστος κατά τις 5ήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τα 16 χρόνια λειτουργίας της.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 8 το βράδυ με εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Υγεία και περίθαλψη: Οι προβληματισμοί που αναδύονται»

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Μετανάστες, πρόσφυγες στο στόχαστρο και οι διακρίσεις που αρνούμαστε. Οι κοινοί μας αγώνες και η αλληλεγγύη εν μέσω κορονοϊού».

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Λεηλασία της φύσης και τοπικές αντιστάσεις» από την Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων και τη Rosa Nera

Το Σάββατο 4 Ιουλίου έγινε μία όμορφη βραδιά με λαϊκά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους σε αφήγηση Νίκου Μπλαζάκη και σε μουσική Στέλιου Τσέλιου και Ελευθερίας Μπλαζάκη ενώ ακολούθησε συναυλία με γνωστά συγκροτήματα της πανκ μουσικής σκηνής.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Μετανοείτε” από τους Τσιριτσαντσούλες ενώ ακολούθησε γλέντι με φαγητό, ποτό και χορό.

Δείτε φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Samy Alexandridis:

Δραστηριότητες και δράσεις στην κατάληψη Rosa Nera

Στην κατάληψη Rosa Nera έχουν φιλοξενηθεί δεκάδες κοινωνικές πολιτιστικές και πολιτικές ομάδες, μετανάστες απεργοί πείνας μετά τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα τους, θύματα ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων, κούρδοι πρόσφυγες που έφτασαν με σαπιοκάραβα στις ακτές μας, φτωχοί έλληνες και μετανάστες, μέλη της αποστολής στη Γάζα.

"google ad"

Ως κατάληψη με κείμενα αλλά και δράσεις έχουν συμμετάσχει σε μία σειρά τοπικών και λαϊκών αγώνων, από τις διεκδικήσεις για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου έως τον αντιβασικό αγώνα και τις απεργίες για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Στην κατάληψη έχουν γίνει ανά καιρούς μαθήματα κεραμικής, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, θεωρητικά μαθήματα μουσικής (σολφέζ), πρακτικά μαθήματα μουσικής, μαθήματα ριζίτικου τραγουδιού, μαθήματα capoeira, σκοποβολής με αεροβόλο, μαθήματα απόσταξης ρακής, πρακτικά μαθήματα κουράς, σφαξίματος, γδαρσίματος και μελίσματος αμνοεριφίων, μαθήματα μαγειρικής και μαθήματα παρασκευής ψωμιού. ποιητικές βραδιές, μουσικές θεματικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και ταινιών συλλογικοτήτων από τις ίδιες κ.λπ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ