18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κατάμεστο το “Αερικό” στα Χανιά στο Drag Show με τη ΔούKISSa και αναφορές στον Ζακ Κωστόπουλο | Φωτός

Ημερομηνία:

Φωτογραφίες – κείμενο: Γιάννης Αγγελάκης

Μία ευκαιρία για να παρακολουθήσουν ένα ξεχωριστό σόου είχαν όσοι Χανιώτες επέλεξαν να βρεθούν χθες το βράδυ στο μπαρ Αερικό στα Χανιά.

Η πρόσκληση έγραφε:

“Η ΔούKISSα και πάλι κοντά σας στο όμορφο και γραφικό Αερικό – aeriko! Σας περιμένουμε χανιωτόπουλα και μικρά δουκισσουλίνια να περάσουμε μια queer βραδιά όπως μόνο εμείς ξέρουμε!”

Η ΔούKISSa είναι μία από τις πιο γνωστές εκπροσώπους της drag σκηνής στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια κάνει σόου με μεγάλες δόσεις χιούμορ σε όλη την Ελλάδα. Το σόου, άγνωστο αν είχε προγραμματιστεί πριν τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, εξαιτίας πάντως αυτού του γεγονότος απέκτησε μία ιδιαίτερη χροιά. Άλλωστε η ΔούKISSa έκανε περφόρμανς μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο ως Zackie Oh!

Το γνωστοποίησε και η ίδια η καλλιτέχνης στο μήνυμά της:

“Θέλω στο σημείο αυτό να πω πως στο Αερικό θα τιμήσουμε την μνήμη της αδελφής μου Zackie Oh! #justiceforzak Ελάτε να χορέψουμε έξαλλα και να πιούμε τον πάτο μας όπως μόνο εκείνη ήξερε!!”

Και έτσι κάπως ξεκίνησε και το σόου, με μια αναφορά στον Ζακ Κωστόπουλο.

Μετά από μία σύντομη εισαγωγή, η ΔουKISSa αναφέρθηκε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ζητώντας από όσους παρακολουθούσαν να μην κρίνουν τους ανθρώπους από τον τρόπο που φαίνονται. Μετά, ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Κάλεσε σε μία προσευχή για τον Ζακ όπως μόνο σε ένα drag show θα μπορούσε να γίνει, τραγουδώντας το τραγούδι της Μαντόνα “Like a Prayer”. Η Μαντόνα υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές αναφορές του Ζακ Κωστόπουλου όταν μεταμορφωνόταν σε Zackie Oh!

"google ad"

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ως Zackie Oh!, ήταν μαζί με τη ΔούKISSa και την Chraja ένας από τους κύριους εκπροσώπους της drag σκηνής στην Ελλάδας.  Πριν περίπου ένα χρόνο είχαν δώσει μία εκτενή συνέντευξη στο lifo.gr.

Σε αυτή τη συνέντευξη η ΔούKISSa είπε για το τι είναι να είσαι “drag”:

«Για να γίνεις drag, σημαίνει ότι δεν σου αρέσει απλά, αλλά ότι σε πωρώνει − μόνο με ακραίες λέξεις μπορείς να το περιγράψεις. Αμέσως σε τσαλακώνει, σου βάζει μια ταμπέλα, από το ότι είσαι τραβεστί μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ως drag queen προβάλλεις ένα άλλο φύλο, οπότε ο κόσμος ρωτάει αυτομάτως “α, θέλεις ν’ αλλάξεις φύλο;”, μόνο και μόνο επειδή δεν γνωρίζει ότι το drag είναι μια τέχνη και όχι φυλομετάβαση. Είναι όμως κατανοητό γιατί έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε trans γυναίκες να κάνουν drag show στην Ελλάδα, όποτε η υπόθεση ότι όλες οι queens είναι trans γίνεται αυτόματα. Λίγοι γνωρίζουν, ας πούμε, ότι και άντρες και γυναίκες, gay ή straight, μπορούν να κάνουν drag. Είναι τέχνη».

Ο Ζακ Κωστόπουλος ως Zackie Oh! είχε πει για τους λόγους που επέλεξε να κάνει drag show:

«Κόσμος που με έχει δει μόνο σε περφόρμανς ή με γνωρίζει από το Facebook, όταν με γνωρίζει και από κοντά περιμένει μια πιο extravagant προσωπικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί το drag με απελευθερώνει, μου δίνει το θάρρος και το θράσος, αν θες, να τολμήσω πράγματα που είχα παρατήσει, όπως το θέατρο − ήθελα να γίνω ηθοποιός και έχω φοιτήσει σε δραματική σχολή. Το drag είναι μια “μάσκα”, σε προστατεύει, ακόμα και ο κόσμος σε αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά, είναι πιο χαλαρός απέναντί σου».

Το σόου στα Χανιά ήταν πράγματι πρωτόγνωρο για όποιον δεν έχει ξαναπαρακολουθήσει μία τέτοια παράσταση. Οι νέοι στην πλειοψηφία τους που βρέθηκαν στον χώρο του μπαρ “Αερικό” χειροκρότησαν, επευφήμησαν και γέλαγαν δυνατά καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η ΔούKISSa άλλαζε διαρκώς ρούχα και περσόνες. Τραγουδούσε με playback πασίγνωστα τραγούδια με έναν υπερβολικό θεατρινισμό και συζητούσε με τους παρευρισκόμενους.

Ανά τακτά διαστήματα το σοού σταματούσε για μουσική και χορό με την ΔούKISSa με το τέλος του σόου να συμμετέχει και αυτή στο πάρτι που κράτησε μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Ίσως πολλοί από όσους βρέθηκαν χθες στο “Αερικό” να βρέθηκαν και εξαιτίας της επικαιρότητας στην οποία παραμένει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου. Όμως όταν η βραδιά έφτασε στο τέλος της, αυτό που τους έμεινε ήταν πως παρακολούθησαν μία εξαιρετική περφόρμανς και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μονοφάτσι: «εκρηκτικό» το κλίμα ανάμεσα σε μέλη οικογενειών, ασφυκτικές πιέσεις για «σασμό»

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Μεγάλος αναβρασμός φέρεται να επικρατεί τον τελευταίο...

Διεθνής Αμνηστία: Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης του διεθνούς δικαίου

Η Διεθνής Αμνηστία (AI) προειδοποίησε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της...

Χανιά: Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό του Δήμου

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με φορτηγό της ΔΕΔΙΣΑ, σημειώθηκε...