Κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ο Κύρτσος

Κανένα σχόλιο

«Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος , συμπληρώνοντας ότι «μετά την Κύπρο έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ε.Ε».

Ο ευρωβουλευτής είναι ένας ακόμα από εκείνους που, εντός ΝΔ, τάσσονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Προηγούμενο παράδειγμα ο πρώην πρύτανης, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την πανεπιστημιακή αστυνομία αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τον Γ.  Κύρτσο, «δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις αστυνομικών ή ειδικού τύπου αστυνομίες».

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», είπε, μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι η αστυνομία πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στα ΑΕΙ και πως δεν πρέπει να υπάρχει ειδική πανεπιστημιακή αστυνομία. Εχω τονίσει ότι μετά την Κύπρο έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ε.Ε. Αρα δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις αστυνομικών ή ειδικού τύπου αστυνομίες αλλά αποτελεσματικότερη αστυνόμευση».

Τέλος, ο ευρωβουλευτή της ΝΔ – ο οποίος, όπως είπε, έχει πάει «στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (ΜΙΤ, LSE)» και είναι «παντρεμένος περίπου 40 χρόνια με καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με διεθνή διασύνδεση και συνεργασίες» – υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει  «διεθνώς, ΑΕΙ με ενσωματωμένο ειδικό σώμα της αστυνομίας».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις