19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κατά 35% λιγότεροι οι αστυνομικοί στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Κατά 35% μικρότερος του προβλεπόμενου είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης.

Η απόδραση των επικίνδυνων κακοποιών την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά σε επιχείρηση του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, ήρθε να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος «Ολόκληρη η Κρήτη είναι αδικημένη εδώ και χρόνια. Σκεφτείτε ότι νομοί σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν σε δύναμη και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.», «Υπάρχουν νομοί που έχουν 1000 άτομα προσωπικό. Στην Κρήτη σε σύνολο δεν είναι 1000.», συνέχισε

Ειδικά για τα Χανιά η δημιουργία δύο νέων τμημάτων, του Μεταγωγών και της Άμεσου Δράσης, δεν συνοδεύτηκαν από νέες προσλήψεις με αποτέλεσμα να στελεχωθούν με αστυνομικούς υπαλλήλους που αποσπάστηκαν από άλλες υπηρεσίες.

Στα Χανιά το έλλειμμα αστυνομικών υπαλλήλων είναι περισσότερο εμφανές σε Τμήματα της ενδοχώρας. Στον Αποκόρωνα, τον Πλατανιά, την Κίσαμο και την Παλαιόχωρα μετρημένοι στα δάχτυλά υπάλληλοι, καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών τους.

Ενώ, στην κεντρική υπηρεσία της Αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων οι ελλείψεις υπολογίζονται σε περίπου 12% ωστόσο στα τμήματα της ενδοχώρας φτάνουν ακόμη και το 40%.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...