Καταγγελία Βαρδάκη: Η γ.γ. του υπουργείου Παιδείας πρότεινε στον δήμο Ηρακλείου τη λειτουργία αποθηκών ως σχολικές αίθουσες

Κανένα σχόλιο

Καθυστερήσεις και προβλήματα παρατηρούνται στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Ηρακλείου.

Με ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία θέτει στη Βουλή, τα προβλήματα στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δ. Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με την συνυπογραφή 24 ακόμα βουλευτών.

Σε προκάτ αίθουσες αναμένεται να στεγαστούν την επόμενη σχολική χρονιά περίπου 550 παιδιά στον Δήμο Ηρακλείου, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν κατασκευαστεί οι αναγκαίες υποδομές, ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα νέα παράταση της εξαίρεσης του Δήμου από την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγή.

"Sponsored links"

Εκατοντάδες είναι οι γονείς στο Ηράκλειο που δεν ξέρουν σε ποιο ακριβώς νηπιαγωγείο θα εγγράψουν τα παιδιά τους καθώς τα παιδιά 4 ετών δεν θα μπορούν πλέον να φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να εισαχθούν στο προνήπιο, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα τα αναγκαία σχολικά κτίρια.

Αυτό το μεγάλο πρόβλημα φέρεται να συζήτησε με τον Δήμο Ηρακλείου η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, η γενική γραμματέας φέρεται να πρότεινε ως λύση έκτακτης ανάγκης, η χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων εντός σχολικών κτιρίων, ως σχολικές αίθουσες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του βουλευτή:

«Τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Ηρακλείου, θέτει επί τάπητος με ερώτησή του προς τα αρμόδια Υπουργεία ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με την συνυπογραφή 24 ακόμα βουλευτών.

Με το ν.4521/2018, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ειδικότερα, από το σχολικό έτος 2018-2019, άρχισε σε 184 δήμους της χώρας η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας 4 ετών (Κοινή Υπουργική Απόφαση 66981/Δ1/27-4-2018).

Σε βάθος τριετίας, δηλαδή μέχρι και τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2020, η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση γίνεται υποχρεωτική για το σύνολο των δήμων της χώρας και εντάσσεται στο πλαίσιο της 10χρονης υποχρεωτικής ενιαίας εκπαίδευσης.

Με αυτή την απόφαση η υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα επεκτάθηκε στα 11 χρόνια, από την ηλικία των 4 έως την ηλικία των 15 ετών.

Για τη σχολική χρονιά 2020-2021, που είναι και η καταληκτική για την υπαγωγή των δήμων στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ο δήμος Ηρακλείου δίνει αγώνα με τον χρόνο, για την έγκαιρη ένταξή του.

"Sponsored links"

Αν και από τον Οκτώβριο του 2019 υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας ο σχεδιασμός του Δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει 32 αίθουσες για την στέγαση των 550 και πλέον μαθητών στο Ηράκλειο, καθυστερεί η έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων αιθουσών διδασκαλίας και ο δήμος ζητά την επίσπευση των διαδικασιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών από την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε., ώστε να στεγαστούν τμήματα προσχολικής αγωγής σε όλο το Ηράκλειο.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κας Γκίκα, στο Ηράκλειο και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη δημοτική αρχή για την εύρεση λύσης, προτάθηκε από την ίδια την κα Γκίκα ως λύση έκτακτης ανάγκης, η χρησιμοποίηση αποθηκευτικών χώρων εντός σχολικών κτιρίων, ως σχολικές αίθουσες.

Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, καθώς βρισκόμαστε μόλις 2 μήνες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου και δεν έχει βρεθεί λύση, ενώ κυρίως οι γονείς προνηπίων ανησυχούν για την έγκαιρη έναρξη του μέτρου στο Ηράκλειο, με σκοπό τον έγκαιρο οικογενειακό προγραμματισμό τους».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις