20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καταγγελία ΕΛΜΕ Χανίων για τον ΠΥΣΔΕ Χανίων: Η απόφαση για τοποθέτηση συναδέλφου σε θέση αναπληρωτή υποδιευθυντή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων είναι απαράδεκτη!

Ημερομηνία:

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων εκφράζει την αντίθεσή του στην αδιαφανή και “ακατανόητη” απόφαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Χανίων με ημερομηνία 29/12/2014, που επικυρώθηκε από τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, με την οποία τοποθετήθηκε  αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων που δεν συμπλήρωνε στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου ούτε καν το υποχρεωτικό της ωράριο, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από αυτό δύο μέρες τη βδομάδα, επειδή είχε διατεθεί στη Διεύθυνση από το ΠΥΣΔΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η εν λόγω συνάδελφος θα έπρεπε όχι να διατίθεται στη Διεύθυνση, μα να είχε κηρυχθεί λειτουργικά υπεράριθμη ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2014 και να προσέφερε τις γνώσεις της και σε άλλο ή άλλα σχολεία για τη συμπλήρωση του ωραρίου της, πράγμα που προφανώς δεν συνέβη.

Η διαπίστωση πως ασκήθηκαν πιέσεις σε συναδέλφους ν’ αφήσουν τμήματα που δίδασκαν από την αρχή του τρέχοντος σχολικούς έτους και να πάρουν άλλα διδακτικά αντικείμενα στη μέση της χρονιάς αλλάζοντας -χωρίς μάλιστα απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων- τις αναθέσεις των μαθημάτων, για να καλυφθεί το ωράριο της “εκλεκτής” υποψήφιας Υποδιευθύντρια, δεν τιμά τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών, αν βέβαια η πρυτανεύουσα αρχή που πρέπει να καθοδηγεί τις ενέργειες όλων είναι το συμφέρον πρώτα απ’ όλα των μαθητών, που θα αναστατώνονταν από την αλλαγή των καθηγητών που τους διδάσκουν τα μαθήματα στην τάξη και που είχαν οικοδομήσει ήδη -στη μέση της χρονιά- μια παιδαγωγική μαζί τους σχέση.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η επιμονή σ’ αυτήν την επιλογή του ΠΥΣΔΕ Χανίων, όταν υπάρχουν μάλιστα σε σχολεία του Νομού αρκετές ώρες πρώτης ανάθεσης στην ειδικότητα του εν λόγω υποψηφίου Υποδιευθυντή που δεν καλύπτονται λόγω έλλειψης καθηγητών.

Συγκεφαλαιώνοντας θέλουμε ως Δ.Σ. να τονίσουμε πως από τους συναδέλφους μα και την Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων δε γίνεται δεκτό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση από το ΠΥΣΔΕ: άλλοι για τις ανάγκες της υπηρεσίας να μετακινούνται σε τρία, τέσσερα ή και πέντε ακόμα σχολεία και άλλοι να μην μετακινούνται και να παραμένουν στην σχολική μονάδα με μειωμένο ωράριο και χειρισμούς εις βάρος της εκπαίδευσης -εντέλει- και των μαθητών. Μια τέτοια αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι δίκαιη!

Επομένως είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες και οι αιτιάσεις των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων για το αυθαίρετο και παράτυπο των ενεργειών που αφορούν στην τοποθέτηση αναπληρωτή Υποδιευθυντή στο Εσπερινό Ε.ΠΑΛ. Χανίων. Γι’ αυτό ζητάμε την ανάκλησή της απόφασης του ΠΥΣΔΕ Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ