Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: «Μάγοι και τσαρλατάνοι» στο χώρο της υγείας

Κανένα σχόλιο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων έστειλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Χανίων την ακόλουθη καταγγελτική επιστολή:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες του νομού μας βομβαρδίζονται από διαφημίσεις οι οποίες υπόσχονται κάθε είδους θεραπεία.

Επειδή το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και είναι επικίνδυνο για την υγεία, ενημερώνομαι τον κόσμο ότι, όλοι οι αυτοαποκαλούμενοι «ενεργειακοί ψυχολόγοι, ενεργειακοί ψυχοθεραπευτές, βιοενεργειακοί θεραπευτές, θεραπευτές κοσμικη΄ς ενέργειας, εναλλακτικοί θεραπευτές, σαμανικοί θεραπευτές, θεραπευτές φενγκ σου, γεωπαθολόγοι, θεραπευτές γιόγκα, ψυχοερευνητές, πνευματοθεραπευτές, θεραπευτές μάστερ ρείκι, θεραπευτές και ψυχοθεραπευτές πρανα (PRANIC HEAIRS), κρυσταλλοθεραπευτές», δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική μας κοινότητα διότι οι ανωτέρω αναφερόμενες ειδικότητες δεν είναι επιστημονικά αναγνωρισμένες.

"Sponsored links"

Για να αποκτήσει κανείς την ιδιότητα του γιατρού θεραπευτή απαιτούνται πολύχρονες σπουδές σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και διακεκριμένα νοσοκομεία., Η εισαγωγή σε αυτά και οι γνώσεις που αποκτώνται ελέγχονται με αυστηρές εξετάσεις και απαιτούν σοβαρή προσπάθεια.

Είναι επίσης αναγκαίο οι γιατροί να είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους της περιοχής τους οι οποίοι πιστοποιούν την ικανότητά τους για τις σωστές διαγνώσεις και την αποτελεσματική θεραπεία στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Η επιστημονική κατάρτιση συμπληρώνεται με τα απαραίτητα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα τ α οποία βοηθούν τους γιατρούς στη διάγνωση, αναγκαία όμως είναι η εκπαίδευση για την χρήση τους.

Η αποτελεσματικότητα τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία ελέγχεται με αδιάβλητα ερευνητικά πρωτόκολλα τα οποία στηρίζονται σε μακροχρόνιες μελέυες. Σήμερα μάλιστα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι απαραίτητη η δια βίου εκπαίδευση.

Παρά την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την κατοχύρωση του ιατρικού επαγγέλματος υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι καταφεύγουν στη βοήθεια διαφόρων τσαρλατάνων που εκμεταλλεύονται την ευπιστία τους, την άγνοια, ή την απογοήτευσή τους.

Δυστυχώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πολλοί καταφεύγουν σε μυστικιστικές και παρωχημένες για τον Δυτικό Πολιτισμό μεθόδους.

Οι ανωτέρω φερόμενοι σαν θεραπευτές συνδέονται και με περίεργες πνευματικές αναζητήσεις και πέρα από την οικονομική εκμετάλλευση των θυμάτων σε πολλές περιπτώσεις έχουν στόχο τον θρησκευτικό προσηλυτισμό.

Το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης συνέβαλλε τα μέγιστα στη διάδοση αυτών ων κινήσεων με την αποσάρθρωση που προκάλεσε στις δομές των οργανωμένων κρατών. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο για τα ζητήματα αυτά και να αποτρέψουμε με νόμιμα μέσα τη λειτουργία τέτοιων κέντρων.

Ο Πρόεδρος: Ε. Αλιφιεράκης

"Sponsored links"

Ο Γραμματέας: Χ. Μπατάκης

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις