Καταγγελίες για εταιρείες που κρύβουν κρούσματα σε εργαζόμενους υπό τον φόβο να μην κλείσουν

Κανένα σχόλιο

Καταγγελίες για εταιρείες που εκβιάζουν τους εργαζόμενούς τους ώστε να μην γνωστοποιήσουν κρούσματα εντός της επιχείρησης καταφτάνουν στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο γραμματέας της Δημήτρης Μπελόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας  στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ανέφερε ότι «έρχονται σχεδόν καθημερινά καταγγελίες από εργαζόμενους ότι υπάρχουν κρούσματα συναδέλφων και ότι δεν γίνονται γνωστά όχι για την δυσφήμηση των εταιρειών, αλλά για να μην κλείσουν και χάσουν ένα ευρώ από τα κέρδη τους.  Μη μιλήσεις, μην το λες παραέξω, αφορά μόνο την εταιρεία. Αυτά πρέπει να μένουν μεταξύ μας. Λες και μιλάμε για κάτι ενδοεταιρικό και όχι για την υγεία του εργαζόμενου αλλά και του λαού της Θεσσαλονίκης».

Ο Δημήτρης Μπελόπουλος διαπίστωσε ότι «δεν πάρθηκαν τα μέτρα που έπρεπε καθώς από τις αρχές του Αυγούστου έχουμε εκατοντάδες κρούσματα στη Θεσσαλονίκη» και διερωτήθηκε, «η ιχνηλάτηση ως που πηγαίνει, ως το νοσοκομείο και την οικογένεια; Αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν κάπου;».

"Sponsored links"

Ανέφερε μάλιστα ότι επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που είχε κρούσμα δεν έκλεισε ούτε μια ώρα. «Με ευχολόγια δεν λύνεται η κατάσταση, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα. Απολύμανση σε όλο το κατάστημα, να κλείσει για όσο χρειαστεί, να γίνουν δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους» δήλωσε ο κ. Μπελόπουλος, τονίζοντας πως «η καραμέλα της ατομικής ευθύνης έχει λιώσει». Τέλος, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις