22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καταδίκη από Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης και ΝΔ για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή, δριμύ κατηγορώ από τον πατέρα

Ημερομηνία:

Ανακοινώσεις με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 30χρονου στο Ρέθυμνο τα ξημερώματα της Κυριακήςς εξέδωσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης και η Νέα Δημοκρατία

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης καταδίκασε το περιστατικό και εξέφρασε τη στήριξή της στον φοιτητή ενώ τονίζει ότι τα περιστατικά βίας στην Παλιά Πόλη δεν είναι μεμονωμένα και έχουν ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης αναφέρει:

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (15/10/2017), 30χρονος άνδρας από το Μεσολόγγι, που κάνει διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις νεαρούς.

Τα περιστατικά βίας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ανήκουν σε μία συνεχώς αυξανόμενη λίστα επιθέσεων με ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά. 

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, άτομα που έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και με τοπικές ακροδεξιές ομάδες, να στήνουν ενέδρες σε μετανάστες, σε εκπροσώπους του αριστερού ή του αναρχικού χώρου, σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και σε οποιονδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά τους πρότυπα, καταλήγοντας πολλές φορές στον σοβαρό τραυματισμό αυτών των ανθρώπων.

Η Κρήτη φημίζεται για τους λεβέντες της, αλλά δυστυχώς έχει και τους «λεβέντες» της. Αυτούς που μετράνε την «παλικαριά» με το πόσους θα στείλουν στο νοσοκομείο, πόσα όπλα έχουν στην κατοχή τους ή πόσα «μαύρα» χρήματα βγάζουν.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης, εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξη μας στον 30χρονο και καλούμε την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρου του νησιού, να καταδικάσει και να απομονώσει τους δράστες, δίνοντάς τους τη θέση που πραγματικά τους αξίζει στο περιθώριο.

Ανακοίνωση καταδίκης και από τη Ν.Δ.

Την καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του 30χρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο εξέφρασε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη σχετική ανακοίνωση η Ν.Δ. δηλώνει τη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του και υπογραμμίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του.

Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα.

"google ad"

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Δριμύ κατηγορώ από τον πατέρα του 30χρονου

Τη δυσαρέσκεια και τον θυμό του για την επίθεση που δέχτηκε το παιδί του εξέφρασε και ο πατέρας του θύματος.

Ο πατέρας σε δήλωσή του τονίζει ότι μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον της κάνει κέφι ενώ αναφέρει ότι οι γονείς ζουν με τον τρόμο μην πάθει κάτι το παιδί τους.

Ο πατέρας του 30χρονου ζητάει να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση.

Αναλυτικά η δήλωση του πατέρα του 30χρονου φοιτητή:

Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι;

Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος.

Όπως περπατούσε στον δρόμο ο γιος μου του επιτέθηκαν άναντρα και αναίτια. Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν ανελέητα τρία άτομα. Δεν ήξερε κανέναν από τους τρεις. Την επόμενη φορά τι να περιμένω; Να θρηνήσω τον γιό μου;

Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλληκαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές; Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα.

Θέλω να το γράψετε αυτό: Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο.

Μπορώ κι εγώ να αυτοδικήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω τον παλληκαρά. Θέλω όμως να αναλάβει καθένας την ευθύνη του και να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση.

Προσωρινά ελεύθεροι οι δράστες

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Τρίτη οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό.

Οι δύο άντρες αναγνωρίστηκαν από το θύμα ως οι δύο από τους τρεις που του επιτέθηκαν με μανία και του προκάλεσαν σοβαρές βλάβες κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο άτομα -ένας εκ των οποίων έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές- δεν έχουν παραδεχθεί συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί και ο τρίτος δράστης.

Με πληροφορίες από goodnet.gr, efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...