13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Ημερομηνία:

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στους 7 χρυσαιγίτες που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανοίγοντας το δρόμο για τις μέγιστες ποινές

Η ηγετική ομάδα που θα ερθει αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες ποινές, αποτελείται από τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη στον πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και αυτό του σύννομου βίου στον Μιχάλη Αρβανίτη.

Το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αναγνώρισε το δικαστήριο σε λιγότερο γνωστούς κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Στη σημερινή διαδικασία έχει ανακοινώσει ότι θα παραβρεθεί ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει ζητήσει και συγκέντρωση σε συμπαράσταση του έξω από το Εφετείο. Εντός του δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της δίκης. Να σημειωθεί πάντως ότι χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας Πολίτη ανακοίνωσαν την απαγόρευση της συγκέντρωσης των “εθνικιστών” έξω από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...