16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Καυστικός Βαρουφάκης κατά Μητσοτάκη: Πώς να εμπιστευτείς έναν πρωθυπουργό που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν;

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερα καυστικό ύφος χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να σχολιάσει τα όσα έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία, κατηγορώντας τον για αστοχία προβλέψεων.

Αναλυτικά, σε δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε:

«Πως να εμπιστευτείς έναν πρωθυπουργό που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν;

Στο τελευταίο σας διάγγελμα κ. Μητσοτάκη είπατε αυτολεξεί: “Η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης”

Σοβαρολογείτε; Τόσο ορμητικά ερχόταν η ανάπτυξη που το τελευταίο τρίμηνο του 2019 το εθνικό εισόδημα μειώθηκε κατά 274 εκ ευρώ ενώ κατά τη διάρκεια του χρόνου οι ακαθάριστες επενδύσεις μειώθηκαν από 14% του εθνικού εισοδήματος το 2017 σε 11% το 2019.

Είπατε ακόμα ότι “ο Ιανουάριος κι ο Φεβρουάριος ήταν εξαιρετικοί μήνες για την οικονομία”. Τόσο εξαιρετικοί που το Υπουργείο Οικονομικών έμεινε 37% πίσω από τους δημοσιονομικούς στόχους του: Αν, δηλαδή, δεν ήταν εξαιρετικοί μήνες, πόσο θα είχατε αστοχήσει; 80%;

Κακά τα ψέμματα κ Πρωθυπουργέ. Το κλίμα ήταν πολύ στραβό πολύ πριν έρθει να το ροκανίσει ο κορονοϊός. Η ύφεση είχε επιστρέψει πολύ πριν την καραντίνα, όπως σας λέγαμε από τον Αύγουστο στη Βουλή. Μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει να προβλέψει το… παρελθόν, να παραδεχθεί και να αξιολογήσει τι συνέβαινε στην οικονομία πριν μας χτυπήσει η Νέα Μεγάλη λόγω πανδημίας Ύφεση, δεν είναι μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί το σημερινό δράμα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ