14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κείμενο Χρήστου Μαρκογιαννάκη για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.: “Λάθος η πληρωμή των 12 ευρώ για την απόκτηση της κάρτας μέλους. Δημιουργεί διαπλοκές με οικονομικά ισχυρούς παράγοντες”

Ημερομηνία:

Σε μια σημαντική καταγγελία σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Όπως αναφέρει, εξαιτίας του υψηλού κόστους των 12 ευρώ για την απόκτηση κάρτα μέλους του κόμματος, δημιουργούνται τοπικές διαπλοκές μεταξύ υποψηφίων και οικονομικά ισχυρών παραγόντων. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, αγοράζονται μαζικά κάρτες που δίνονται μετά σε ανθρώπους για να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους ενώ σημειώνει ότι το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο “σε συγκεκριμένη περιοχή στο νομό μας”.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενό του αναφέρει:

Πιστεύω ότι είναι λάθος η πληρωμή των 12 ευρώ για την απόκτηση της κάρτας μέλους του κόμματος για ένα χρόνο και κατ’ επέκταση, του δικαιώματος  συμμετοχής  στην ψηφοφορία.  Κατ’ αρχάς η αποδοχή των αρχών και των ιδεών  ενός κόμματος και η δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στα δρώμενα του, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής.

Περαιτέρω είναι τραγικό να αγνοούνται  και να παραγκωνίζονται καλοί μας φίλοι, πραγματικοί αγωνιστές, γιατί δεν διαθέτουν χρήματα. Και δυστυχώς αυτή την εποχή  είναι παρά πολλοί. Το βιώνουμε άλλωστε σε μεγάλη έκταση  καθημερινά, που τους  βλέπουμε, να οργίζονται για τον αποκλεισμό τους.

Το χειρότερο όμως και πλέον επιζήμιο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος  να ενισχυθεί  η κακόβουλη επιχειρηματολογία  των αντιπάλων μας,  ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα των ευπόρων.

Και κάτι ακόμα χειρότερο. Αναπτύσσονται  μικρές τοπικές διαπλοκές. Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίο κυριολεκτικά «αγοράζουν» αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στην διαδικασία, των κατόχων τους. Έτσι εκτός από την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μ’ αυτή την θλιβερή συναλλαγή, συμβαίνει  ένας αγνός Νεοδημοκράτης που δεν θα έχει την δυνατότητα λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσει για να ψηφίσει, να βλέπει ένα πολέμιο της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην ψηφοφορία. Δικαιολογημένα δεν θα επαναστατήσει;

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Φθάνει να ρίξει κάνεις  μια ματιά στον αριθμό των εγγεγραμμένων κατά Δήμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...