Κεγκέρογλου: «Να επαναλειτουργήσει η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη»

Κανένα σχόλιο

Mε ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επαναλειτουργήσει η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

"Sponsored links"

Η  Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Αθηνών (Σ.Ε.Κ.Α.) , του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 30 χρόνια, παρέχοντας εκπαίδευση και κατάρτιση για τους μελλοντικούς κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς.

Η διάρκεια της φοίτησης είναι περίπου δύο μήνες (200 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης) και ένας μήνας πρακτικής εκπαίδευσης( 100 ώρες).

Η Σχολή Κρέατος, μέχρι το 2014, τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο παρέδιδε μαθήματα στους υποψήφιους κρεοπώλες της Κρήτης στη Νεάπολη Λασιθίου, διευκολύνοντας αφάνταστα  όλους τους υποψηφίους του νησιού, οι οποίοι γλίτωναν την κοστοβόρα παραμονή των δύο μηνών τουλάχιστον στην Αθήνα,  χωρίς φυσικά  να διαταράσσεται  η λειτουργία της Σχολής στην Αθήνα.

Από το 2015 η Σχολή έχει σταματήσει την εκπαίδευση στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την συσσώρευση πολλών υποψηφίων κρεοπωλών που αναμένουν την επανέναρξη των μαθημάτων στην Κρήτη αλλά και την ταλαιπωρία όσων επιλέγουν την φοίτηση στην Αθήνα.

Επειδή η Σχολή Κρέατος Αθηνών έχει πραγματοποιήσει ανάλογες εκπαιδεύσεις στο παρελθόν  σε διάφορα μέρη της  Ελλάδας όπως και της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τα Χάνια, Ρέθυμνο κ.λ.π.

Επειδή με την επανέναρξη των μαθημάτων και την λειτουργία του τμήματος στο νησί θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ένα τίτλο σπουδών που θα συμβάλλει στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, σε μια περίοδο όπου η ανεργία αυξάνεται και η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την μετάβαση και τη διαμονή των σπουδαστών στην Αθήνα.

Επειδή η εν λόγω εκπαίδευση συμβάλει και στην καλύτερη υγιεινή των τροφίμων ζωικής προέλευσης, όπως είναι το κρέας  στην προκειμένη περίπτωση,  σε μια τουριστική περιοχή της χώρας όπως η Κρήτη.

Επειδή σήμερα  έχουν  συσσωρευτεί αιτήματα από εκατοντάδες υποψηφίους κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς στην Κρήτη με τις διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται να είναι έντονες και εύλογες.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

"Sponsored links"

– Για ποιο λόγο 2 χρόνια τώρα δεν λειτουργεί η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη, με συνέπεια τον αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων;

– Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη;».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today