20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΚΕΕΡΦΑ: Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια – στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί – έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία:

Η εθνικιστική υστερία των τελευταίων ημερών και η οργάνωση των συλλαλητηρίων είναι το θερμοκήπιο για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας είναι μια σωβινιστική εκστρατεία μίσους της ΝΔ και των φασιστών κατά του γειτονικού λαού που ζητάει το αυτονόητο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του.

Η προσπάθεια να εμφανιστούν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια ως συνέχεια του αγώνα ενάντια στα μνημόνια είναι μια απάτη των δεξιών και των ακροδεξιών που βάζουν πλάτη στα αφεντικά, στους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους και χτυπάνε τα συνδικάτα και την αριστερά που οργανώνει τις απεργίες και τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Σε κανένα εργατικό συλλαλητήριο δεν είχαν θέση οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Το πρόβλημα ανήκει στους φιλελεύθερους που καλύπτουν την παρουσία των ναζί βαφτίζοντας τους πατριώτες. Πρόσφατο παράδειγμα η παράταξη της ΝΔ που προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να βάλει ψήφισμα για το όνομα της Μακεδονίας στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά όπως αντίστοιχα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα περάσουν! Το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά, στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα έχει τη μνήμη και την εμπειρία μέσα από τους αγώνες του να σταματήσει τα κηρύγματα μίσους. Όσες προσπάθειες κι αν έκαναν οι ακροδεξιοί και εκκλησιαστικοί κύκλοι, τα συλλαλητήρια τόσο στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όσο και στις πόλεις της επαρχίας μεταξύ των οποίων ήταν και τα Χανιά , ήταν πολλές φορές μικρότερα σε σχέση με εκείνα του 1992. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία γύρισαν μαζικά την πλάτη στους εμπόρους του «πατριωτισμού» και του «αντιμνημονίου». Οι προσπάθειες κάθε επίδοξου πολιτικάντη που στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του 2015 και σήμερα θυμήθηκε να καταγγείλει το… Μνημόνιο, αφήνουν αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας.

Θα συνεχίσουμε την καμπάνια μας κατά του σωβινισμού και της εθνικιστικής υστερίας, για να χτίσουμε ένα κίνημα μαζικό αντιπολεμικό στα Βαλκάνια των ενωμένων εργατών κατά των αφεντικών και του ΝΑΤΟ.Λέμε όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και συνεχίζουμε. Οι απεργίες και ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός συντονισμός κάθε χώρου δουλειάς και κάθε γειτονιάς είναι το όπλο μας μπροστά στις απόπειρες αποπροσανατολισμού της εργατικής τάξης. Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να κλιμακώσουμε το απεργιακό κίνημα και αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη μόνη ρεαλιστική δύναμη διεξόδου, την εργατική αντίσταση.

Η απάντηση στους εκβιασμούς για το χρέος είναι η άρνηση πληρωμής και η διαγραφή του. Εμπρός με τις απεργίες μας να χτίσουμε τη δύναμη που θα επιβάλει αυτή την απάντησηκαι που θα διεκδικήσει ότι δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να πάρουν αέρα από την εθνικιστική υστερία

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...