Κεραμέως: Πριν τον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Κανένα σχόλιο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο που θα επιστρέψουν στις 11 Ιανουαρίου στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί. Τι θα ισχύσει με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Δυνατότητα για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο θα έχουν οι μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων που επιστρέφουν στη φυσική αίθουσα από τις 11 Ιανουαρίου.Η δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων δίνεται προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων, όπως εξήγησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα διαλείμματα θα γίνονται επίσης σε διαφορετική χρονική στιγμή, ενώ, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

"Sponsored links"

Προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές λυκείου

Παράλληλα, όπως ανέφερε η υπουργός, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός, οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς, όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια, οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν κάνει εισήγηση για διά ζώσης μαθήματα, ενώ θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις