13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Κικίλιας: Άμεσα 3.500 προσλήψεις σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατρούς

Ημερομηνία:

Στον άμεσο προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας είναι 3.500 προσλήψεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας. «Έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών», επεσήμανε ο υπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι γενικά να συντομεύσουν οι διαδικασίες. «Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε», ανέφερε.

Όσον αφορά το θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, τονίζει ότι αυτό δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό. «Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκατ. ευρώ. Κανείς μας στο υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δεν θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, κατέληξε: «Σεβόμαστε όλοι απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...