14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Χανίων εργαζόμενων στο νοσοκομείο, εργαζομενων στους ΟΤΑ, δασκάλων και καθηγητών

Ημερομηνία:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ακόλουθων Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ν. Χανίων, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ στηρίζουν και συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 10πμ με 12πμ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Χανίων μετά τη λήξη της Κινητοποίησης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΥ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΝΙΩΝ

Κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι.

Τα κρούσματα δεν μειώνονται  κι οι διασωληνωμένοι παραμένουν στα ύψη.

Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το υγειονομικό προσωπικό έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια του. Η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή εγκλεισμό με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος, η κατάθλιψη κι οι ψυχικές διαταραχές.

Η οικονομική κρίση βαθαίνει.

Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, την υποαπασχόληση, τη φτωχοποίηση. Το λιανεμπόριο σβήνει κι ο αγροτικός κόσμος στενάζει.

Για όλα αυτά υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες τις οποίες αποσιωπά η πλειοψηφία των επιχορηγούμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ.

8 μήνες δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν την κοινωνία από το 2ο κύμα πανδημίας. Μόνιμη κυβερνητική απάντηση είναι  η βία και η καταστολή που απειλούν  τη δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα. Ακόμη και τώρα οι κυβερνώντες προκαλούν, καταθέτοντας τον Προϋπολογισμό του 2021 με τις δαπάνες υγείας μειωμένες κατά 600 εκατ. Ευρώ.

"google ad"

Αδιαφορούν, περιφρονούν και εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο  τους άνεργους, τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, τους ελευθέρους επαγγελματίες.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Εμείς, σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες υποδομές και στην παραγωγή δημόσιων αγαθών στα Χανιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικούμε:

  • Αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις Δομές Υγείας και ένταξη τους στα Βαρέα- Ανθυγιεινά.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στον ενιαίο -δημόσιο σχεδιασμό.
  • Καθολικά επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • Μέτρα στήριξης των συναδέλφων μας ξενοδοχοϋπαλλήλων,των εργαζόμενων στην εστίαση, και των ανέργων.
  • Ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.
  • Μόνιμες προσλήψεις στους υποστελεχωμένους Δήμους. Μέτρα προστασίας και συνεχή επαναλαμβανόμενα τεστ των εργαζόμενων στην καθαριότητα, στο Βοήθεια στο Σπίτι και σε όλες τις Δομές  πρώτης γραμμής .
  • Δυναμώνουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, παλεύουμε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία. Στηρίζουμε λαϊκές πρωτοβουλίες που προσφέρουν τροφή, είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Χανιά. Κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό
  • Καλούμε κι άλλα εργατικά σωματεία να δράσουμε από κοινού για τη σωτηρία του λαού και της κοινωνίας.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ