27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης με τον Ελληνικό Λαό σε Ευρωπαϊκές χώρες

Ημερομηνία:

Κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αλληλεγγύης με τον Ελληνικό Λαό πραγματοποιήθηκαν εχθές σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη ενώ σήμερα χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα περισσότερων από 50 οργανώσεων για πορεία ενάντια στη λιτότητα και στήριξης του ελληνικού λαού ανταποκρίθηκαν σήμερα χιλιάδες πολίτες στη Βρυξέλλες

Η κινητοποίηση στην οποία οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για συμμετοχή άνω των 3.000 ανθρώπων, ξεκίνησε στη 13:30 στη Gare Centrale στις Βρυξέλλες ενώ συναυλίες αλληλεγγύης και εκθέσεις καλωσόρισαν την πορεία στις 15:00 στην Place de l’Albertine.

0

Με ευρεία συμμετοχή του συνόλου της γαλλικής αριστεράς (PCF, NPA, Front de Gauche, CGT, Solidaires, Attac), καθώς και παρουσία ξένων μπλοκ όπως του ΣΥΡΙΖΑ και του Podemos, πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι διαδήλωση κατά των πολιτικών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ με χιλιάδες διαδηλωτές να αναδεικνύουν τη σημασία της αλληλεγγυής μεταξύ των λαών της Ευρώπης που έχουν πληγεί τα χρόνια της κρίσης από τα αντιλαϊκά μέτρα των νεοφιλεύθερων κυβερνήσεων.

0

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν εχθές Σάββατο σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Βερολίνο η Αριστερά (Die Linke), εργατικά συνδικάτα, οι οργανώσεις Attac και Blockupy στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, με κεντρικό σύνθημα «Να κάνουμε την Ευρώπη διαφορετική» και ήταν αφιερωμένη στους Πρόσφυγες, αλλά και στην Ελλάδα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε: «Διαδηλώνουμε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ελευθερίας. Για μια Ευρώπη των λαών, όχι των τραπεζών».

0

Με Ελληνικές και Ιρλανδικές σημαίες διαδήλωσαν χθες και στο Δουβλίνο εκατοντάδες Ιρλανδοί διατρανώνοντας την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό λαό.

0

Παρούσα η αλληλεγγύη με τον Ελληνικό λαό και στη χθεσινή μεγάλη διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Χιλιάδες Βρετανοί κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις ευρωπαϊκές χώρες με πανό και συνθήματα όπως «Σταματήστε τις περικοπές», «είστε λάθος», «φορολογείστε τους πλούσιους .
0

«Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Ρώμη έστειλαν ηχηρό μήνυμα: η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί», δηλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρώσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες διαδήλωσαν για έναν διαφορετικό ευρωπαϊκό δρόμο, στον αντίποδα της μνημονιακής λογικής. Έναν δρόμο σαν αυτόν για τον οποίο παλεύει η Ελληνική κυβέρνηση.

Γι’ αυτό άλλωστε οι διαδηλωτές σήμερα εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας. Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία, μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή», τόνισε ο Γ. Σακελλαρίδης

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...