15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κισαμίτης ο Ύπαρχος του Norman Atlantic – Τι λέει η ΑΝΕΚ σε νέα της ανακοίνωση – Οκτώ οι νεκροί, τριανταοκτώ οι αγνοούμενοι | Φωτός

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με το κισσαμίτικο blog sadentrepese, Ύπαρχος στο Norman Αtlantic είναι ο Κισαμίτης Παύλος Φαντάκης του Ιωάννη από τα Κοτσιανά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, ο καπετάνιος από την πλευρά της ΑΝΕΚ μαζί με τον Ιταλό πλοίαρχο αποχώρησαν με πολεμικό από το πλοίο στις 14.22.

Ανακοίνωση ΑΝΕΚ

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ) επισημαίνει τα εξής:

“Η ΑΝΕΚ έχει ναυλώσει από την ιταλική εταιρεία “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, το ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “NORMAN ATLANTIC” , το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014.

Στο ως άνω πλοίο είχαν διενεργηθεί όλες οι απαιτούμενες κατά νόμο επιθεωρήσεις και είχε εφοδιασθεί με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αποπλεύσει από τον λιμένα Πατρών.

Δεδομένου ότι το πλοίο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας και ότι η Εταιρεία στο πλαίσιο της ως άνω ναύλωσης έχει προβεί σε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εκτιμάται ότι δεν θα επέλθει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου”.

 Οκτώ νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι

Σε πολύνεκρη τραγωδία τείνει να εξελιχθεί η πυρκαγιά στο Norman Atlantic.

Οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ιταλίδα υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.

Συνολικά, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό Λιμενικό, 432 άτομα διασώθηκαν σε σύνολο 478 ατόμων της αρχικής λίστας επιβαινόντων στο πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής. Εάν ληφθεί υπόψη ότι μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ο θάνατος οκτώ ατόμων, τότε αγνοείται η τύχη 38 ατόμων και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Αν λάβουμε υπόψη ότι σε τέτοια ταξίδια υπάρχουν πολλοί μετανάστες που ταξιδεύουν ως λαθρεπιβάτες, καταλαβαίνουμε ότι ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος

Η ιταλίδα υπουργός δήλωσε ότι οι διασωθέντες φτάνουν τους 427. Νωρίτερα, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι είχαν βρεθεί άλλες δύο σοροί και ότι ο αριθμός των νεκρών βρισκόταν στους επτά.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica, 6 από τα θύματα είναι άνδρες -ανάμεσά τους και ο Γιώργος Δούλης-, καθώς και μία γυναίκα. Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidianο, επικαλούμενη διασωθέντες, αναφέρει ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας αρμένιος ιερέας και μία γυναίκα.

"google ad"

Στον Πειραιά, συγγενείς επιβατών βρίσκονται στο υπουργείο Ναυτιλίας, αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα από το πλοίο «Norman Atlantic». Οι τελευταίοι που απομακρύνθηκαν από το πλοίο ήταν ο καπετάνιος Αρτζίλιο Τζιακομάτσι και τέσσερις ιταλοί αξιωματούχοι.

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία της 56χρονης Θεοδώρας Δούλη, συζύγου του άτυχου 67χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του την Κυριακή. «Είδα τον άνδρα μου να πεθαίνει» είπε. Ωστόσο, ο γιος της 56χρονης, Λάμπρος Δούλης, ο οποίος κλήθηκε στο νεκροτομείο του Περίνο, δεν αναγνώρισε τη σορό. Η κ. Δούλη δήλωσε ότι είχε δει άλλον έναν νεκρό δίπλα στον άνδρα της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, Ν.Λαγκαδινό, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών και του πληρώματος από το κατάστρωμα του πλοίου και συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης της ελληνικής και της ιταλικής Ακτοφυλακής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων, όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος,ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος , καθώς και η φρεγάτα Ναυαρίνο του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες

Για την υποδοχή των 69 διασωθέντων που μεταφέρει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Cruise Europa στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας έχουν κινητοποιηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς

Το C130 που θα μεταφέρει στην Ελλάδα τους διασωθέντες που βρίσκονται στο Μπάρι και το Λέτσε  αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας περίπου στις 19:00, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι διασωθέντες του «Norman Atlantic» βρίσκονται σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα. Στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε λίγο μετά τις 08:30 το πρωί της Δευτέρας το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες, ανάμεσά τους είναι 25 Έλληνες.

Οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316.

Τα ονόματα ελλήνων διασωθέντων που είναι γνωστά μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

greece_ferry_fire-21

Οι Έλληνες που διασώθηκαν από το ελληνικό Super Puma: THIRAIOU OURANIA, ANGELOPOULOU ELENA, THEOFILI REGGINA.

Οι Έλληνες που βρίσκονται στο CRUISE EUROPA: APOSTOLOU PAVLOS, APOSTOLOU KONSTANTINOS, TSANTOYKLA VASILIKI,THEOHARI AIKATERINI, THEOHARIS IOANNIS, GEORGOTA IRINI, ANTONAKIS ANDREAS, ANTONAKIS LEONIDAS, ARAMPATZIS CHRISTOS, LEFA VARVARA, KONTONIKOLAOU EVAGGELOS, PALAMARI MARIA, SKOUTAS IOANNIS, ARAMPATZI IOANNA, KOUTROPOULOS PANAGIOTIS, PSATHA EFSTATHIA, POTIRIADI ALEXANDRA, FOTIADIS THEODOROS, PERLIS CHRISTOS, MPAHARI MARIA, ANASTASIOU ARIADNE, ARVANITI EFTHIMIA, DIMITROULAKI POLIMIA, GOLFOMITSOU ELENI, VARTSIOTI IRINI, KREVAIKA SOULTANA,  PAPANTONIOU EFTIMIOS, PAPANTONIOU EFTIXIA, STAVROPOULOU STAVROULA, GONDOLO-GORDON FAIDRA, GONDOLO-GORDON MARIA

Οι Έλληνες που βρίσκονται στο SPIRIT OF PIRΑEUS:  Πατούνας Νίκος, Πατούνα Αλεξάνδρα, Πατούνας Γιάννης, Βραβορίτη Ματίνα, Τουζλούδης Γεώργιος, Νάνος Βασίλης,  Τσαντακίδης Φώτιος, Θεοδωρίδης Αντώνιος, Κενανίδης Μάκης, Τσούκις Ευάγγελος, Νατσιοπούλου Ευαγγελία, Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος, Καλογεράκης Ιωάννης, Μαυραγάνης Βασίλειος,  Σταμπολίτης Σωτήριος, Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Ευτηριάδης Νικόλαος, Μέσκας Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Σούφης Παναγιώτης, Τσόνας Αθανάσιος, Τσόνας Δημήτριος, Τσόνας Σεβαστιανός, Μάμιλλος Πετράκης και Φερμαντζής Αθανάσιος.

Οι Έλληνες που βρίσκονται στο ABY JEANNETTE: PAPPA ATHINA, ZISIS GEORGIOS, PAPAVASILEIOU KOSTANTINOS, KOSTADIMA VASSILIKI, OIKONOMOU ANDREAZ, OIKONOMOU ANGELIKI, MARTINI  ELENI, ZACHARATOS  SPIROS, ANTONAKOU OURANIA, ZACHARATOU KURINA, ZACHARATOS  NIKOS, ALEXANDRA MATSANIOTI, TERZOGLOU  PETER, CHRISTOFOROS  KTENAKIS, MANDRAPILLAS  NIKITAZ, SAVVAS  PANAGIOTIDIS, FRANS  HUNTJENS, ANCELOPOULOS CHRISTOS, DOULI T., VERGIANIDOU AGAPI, GEORGIOS TZIAMOS, GEORGIOS CHRISTOU.

Οι Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Λέτσε:  Μπονάρου Μαρία, Ταβριζέλου Βασιλική και Κεραμά Νεφέλη.

Με πληροφορίες από in.gr, sadentrepese.blogspot.com, arxipelagos.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ