Κι όμως, έγινε κι αυτό! Εκπαιδευτική εκδρομή Κρητικών μαθητών στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη – Πώς αντέδρασαν οι γονείς

Κανένα σχόλιο

Έχουμε δει και ακούσει πολλά όμως εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ δεν έχουμε ξανακούσει. Τι είδους εκπαίδευση άραγε παρείχαν οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στις μαθητές; Με αφορμή την απόφαση της διεύθυνσης του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου γι’ αυτή την “εκδρομή”, τη στιγμή μάλιστα που βομβάρδιζαν τη Συρία, οδήγησε την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου να εκδόσει την παρακάτω ανακοίνωση:

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου πληροφορήθηκε από γονείς του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου για την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησε μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι, την προηγούμενη εβδομάδα, στα πλαίσια συγκεκριμένου προγράμματος, μια από τις δράσεις του οποίου ήταν και η ενημέρωση για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλουμε απερίφραστα αυτή την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ρόλος του ΝΑΤΟ πήρε σάρκα και οστά στους πρόσφατους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία. Η επίθεση στη Συρία ενισχύει τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, για τα παιδιά μας και επιβεβαιώνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι άλλο από μια πολεμική μηχανή που έχει ματώσει λαούς σε όλο τον κόσμο.

"Sponsored links"

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος διδασκόντων φέρει σοβαρές ευθύνες για την έγκριση αυτής της απόφασης, καθώς και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Άραγε τι να είπαν οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ στους Έλληνες μαθητές;

Τα γνωστά παραμύθια ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας που θωρακίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ότι είναι τάχα φίλος των παιδιών και τους μοιράζει καραμέλες την ίδια ώρα που δολοφονεί άλλα παιδιά; Αποκλείεται να τους είπαν ότι  το ΝΑΤΟ αιματοκύλισε λαούς, όπως στη Γιουγκοσλαβία το 1999, στο Αφγανιστάν το 2001, στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011 και μέχρι και σήμερα στη Συρία και αλλού.

Σίγουρα δεν τους είπαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και την κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της Ελλάδας, τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, τη μη αναγνώριση της Κυπριακής ΑΟΖ, το γκριζάρισμα των Ιμίων και άλλων σημείων του Αιγαίου.

Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα για τους λαούς. Το ΝΑΤΟ προωθεί επικίνδυνους σχεδιασμούς για τους λαούς των Βαλκανίων.

Καλούμε τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές να αποδοκιμάσουν την επίσκεψη μαθητών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

Με αυτό το περιεχόμενο να οργανώσουν εκδηλώσεις, ομιλίες, να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την υπεράσπιση της ειρήνης και της φιλίας των λαών!

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις