Κι όμως, από τη μακρινή Σάμο θα συντονίζεται πυροσβεστικά η Κρήτη!

Κανένα σχόλιο

Τέθηκε σε διαβούλευση και προκάλεσε (αμέσως) αντιδράσεις, το σχέδιο νόμου για τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος θα εδρεύει στην μακρινή… Σάμο και θα έχει υπό την εποπτεία του την Κρήτη καθώς και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου (βορείου και νοτίου).

Ήδη στις τάξεις των 100 αξιωματικών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια.

Το σχέδιο νόμου που φέρει τον τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις», παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της της ΕΝ.Π.Ε (Ένωση Περιφερειών).

"Sponsored links"

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση της έδρας του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο έχει βρει αντίθετους τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κι άλλους “γαλάζιους” βουλευτές του νησιού, όπως την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Μάξιμο Σενετάκη και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Οι 100 αξιωματικοί της Κρήτης ζητούν την μεταφορά της έδρας του Υποστράτηγου Συντονιστή από την Σάμο στο Ηράκλειο.

Το αίτημά τους είναι στοιχειοθετείται πλήρως.

Είναι απολύτως λογικό ότι η Κρήτη, ως το μεγαλύτερο νησί της χώρας, των 1.000 πυροσβεστών, των 100 αξιωματικών και των 30 Υπηρεσιών (μεταξύ των οποίων ένα πυροσβεστικό καράβι στο Ηράκλειο και δύο Πυροσβεστικοί Σταθμοί στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων), να έχει περισσότερες και μεγαλύτερες ανάγκες έναντι της Σάμου των δύο Υπηρεσιών και των 97 πυροσβεστών.

Τα έξι και πλέον εκατομμύρια τουρίστες που την επισκέπτονται ετησίως σε συνδυασμό με τη γεωγραφική της θέση (είναι το νοτιότερο σημείο της χώρας κοντά στην θερμή ζώνη της Αφρικής), το ανάγλυφο και την ενδοχώρα της (που αποτελείται από μικτή ζώνη καλλιεργειών και το καλοκαίρι μαστίζεται από μελτέμια), αυξάνουν τον βαθμό επικινδυνότητας.

Επιπλέον, η Κρήτη μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα το επιχειρησιακό έργο του Συντονιστή , διότι υπερέχει και σε επίπεδο μεταφορών απ’ τη Σάμο: Υποστηρίζεται με πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια όλο τον χρόνο – συνδέεται απευθείας με την Αθήνα και με νησιά του Αιγαίου – τους θερινούς μήνες υπάρχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Τα καθήκοντα των Συντονιστών

Οι Συντονιστές Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος προβλέπεται να είναι έξι σε όλη τη χώρα. Θα υπάγονται στον Υπαρχηγό και θα φέρουν το βαθμό του Υποστράτηγου. Θα εποπτεύουν, θα καθοδηγούν και θα συντονίζουν το έργο των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων που υπάγονται στην τοπική τους δικαιοδοσία. Ελέγχοντας κάθετί που σχετίζεται με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την οργανωτική λειτουργία, θα υποβάλλουν στην ηγεσία του Σώματος προτάσεις και σχέδια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών.

cretalive.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις