ΚΚΕ: Άμεσο φοιτητικό επίδομα σε όλες τις οικογένειες φοιτητών που πληρώνουν ενοίκιο για την κάλυψη της φοιτητικής στέγης για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο

Κανένα σχόλιο

9 βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών ζητούν την καταβολή φοιτητικού επιδόματος  σε όλες τις οικογένειες φοιτητών που πληρώνουν ενοίκιο για την κάλυψη της φοιτητικής στέγης για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Διαβάστε όλο το κείμενο της ερώτησης:

Πολλά είναι τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι φοιτητές, ως αποτέλεσμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν, μετά την αναγκαία απόφαση για αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία στα πανεπιστήμια.

"Sponsored links"

Μέσα σε όλα επανέρχεται το πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τη στέγαση των φοιτητών, αφού η πλειοψηφία αυτών αναγκάζεται να νοικιάζει σπίτι για να μπορέσει να σπουδάσει, μια και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποβαθμίσει και μειώσει τα δωμάτια φοιτητικής στέγης με ευθύνη του κράτους.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή οικογένειες φοιτητών αναγκάζονται να καταβάλουν κανονικά τα ενοίκια των σπιτιών που μένουν οι φοιτητές για τις σπουδές τους, ενώ η πλειοψηφία τους δεν μένει πια σε αυτά μετά τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση ως μέτρο προστασίας από την πανδημία.

Το κόστος που επωμίζονται οι λαϊκές οικογένειας είναι τεράστιο, πόσο μάλλον εάν αναλογιστούμε πως η πλειοψηφία τους ήδη πλήττεται σημαντικά, λόγω αναστολής της εργασίας τους και των μικρών επιχειρήσεων που έχουν με ό,τι σημαίνει αυτό για το λαϊκό εισόδημα που πέφτει κατακόρυφα.

Δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά από την κυβέρνηση και τα αντίστοιχα υπουργεία για το σημαντικό αυτό θέμα που αφορά πολύ μεγάλο τμήμα λαϊκών οικογενειών και νέων. Το πενιχρό επίδομα στέγασης, που έτσι και αλλιώς δίνεται σε ελάχιστους φοιτητές και δεν έχει δοθεί ακόμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη συγκεκριμένη έκτακτη ανάγκη που πλέον αφορά την πλειοψηφία των φοιτητών για τους μήνες Μαρτίου και Απριλίου.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε με ευθύνη της να εξασφαλιστεί άμεσα η στήριξη λαϊκών οικογενειών που αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι για τις σπουδές των παιδιών τους. Δίνοντας άμεσο στεγαστικό επίδομα 800 ευρώ που να καλύπτει τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο ή καλύπτοντας το ίδιο το κράτος απευθείας την καταβολή των ενοικίων.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Καραθανασόπουλος Νίκος

"Sponsored links"

Κατσώτης Χρήστος

Λαμπρούλης Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος

Συντυχάκης Μανώλης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις