ΚΚΕ: Ασφαλή και δωρεάν εμβόλια, «όχι» στα άλλοθι για τις ανεπάρκειες στο ΕΣΥ

Κανένα σχόλιο

Ναι στον εμβολιασμό σε συνδυασμό με τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι η θέση που παίρνει το ΚΚΕ, λέγοντας όμως ταυτόχρονα «όχι» στην κυβερνητική προσπάθεια να αποτελέσει άλλοθι για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, που θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα. Αναλυτικά τη θέση του κόμματος εν όψει της έναρξης του εμβολιασμού για την πανδημία ανέπτυξε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

-«Τα εμβόλια είναι χρήσιμα εργαλεία της επιστήμης, μπορούν να βοηθήσουν σε συνθήκες πανδημίας, θα πρέπει να γίνουν στον πληθυσμό μετά τους αναγκαίους ελέγχους, με βάση αυτά που θα πουν υπεύθυνα οι επιστήμονες γιατροί κι όχι τα διάφορα συμφέροντα που θεό τους έχουν μόνο το κέρδος».

"Sponsored links"

-Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο και εχθρός «όλων των αντιδραστικών και ανορθολογικών θεωριών που συσκοτίζουν μεταφυσικά το πρόβλημα, λαϊκίζοντας, σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».

-Τα εμβόλια πρέπει «να είναι ασφαλή και δωρεάν», από την άλλη η ύπαρξή τους «δεν “ισοσκελίζει” τις ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία».

Επίσης, σημείωσε ότι από την αρχή το ΚΚΕ έθιξε το ζήτημα των επικίνδυνων και οξυμμένων ανταγωνισμών για τα εμβόλια μεταξύ των «μονοπωλίων», αντί της ανάγκης συνεργασίας των κρατών και των ερευνητικών τους ινστιτούτων. Ως εκ τούτου, εκτός από τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τον γραμματέα, υπάρχουν και ερωτήματα που ξεκινούν από υγιή βάση και επομένως τίθενται τα εξής ζητήματα προς απάντηση:

– «Για ποιους λόγους η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ο λαός να έχει πρόσβαση και σε περισσότερα εμβόλια, που είναι και πιο φθηνά σε σχέση με αυτά για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις;

– Για ποιους λόγους δεν προχωρά το ζήτημα των θεραπειών και των φαρμάκων που κάποια φαίνεται ότι έχουν αποτελέσματα ανάσχεσης της νόσου;

-Τι ακριβώς προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με τις εταιρείες και τις οποίες συμβάσεις έχει ζητήσει να δοθούν η ομάδα μας στο ευρωκοινοβούλιο;

-Είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συμβάσεων; Κι αν ναι, γιατί δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα και τους φορείς;

-Εφόσον, ως κυβέρνηση λέτε, όπως άλλωστε σχεδόν όλοι σε αυτήν την αίθουσα, ότι θέλετε να πετύχει ο μαζικός εμβολιασμός, γιατί δεν δίνετε το δικαίωμα, με ιατρική βεβαίως επιλογή, ο καθένας να κάνει το εμβόλιο που εκτιμά ο γιατρός του;».

Το ΚΚΕ, κατέληξε, «θεωρεί ότι με ευθύνη του κράτους πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού και να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μαζικού και δωρεάν εμβολιασμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, με την προϋπόθεση ότι θα λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση, όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους από τις διεθνείς και κρατικές αρχές». «Συνιστούμε», τόνισε, «τον εμβολιασμό καθ’ υπόδειξη του γιατρού» και πρόσθεσε πως  ο «εμβολιασμός πρέπει να αποτελέσει συνειδητή πράξη και απαίτηση του λαού, για να προστατέψει την υγεία του».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις