ΚΚΕ Κρήτης: Αναγκαία για την προστασία του λαού η οροεπιδημιολογική μελέτη, όμως δεν κρύβονται οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απουσία συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ  αναφέρεται στην έναρξη της οροεπιδημιολογικής μελέτης στο νησί:

Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης της αναγκαίας για την προστασία της Υγείας του λαού οροεπιδημιολογικής μελέτης, δεν πρέπει να κρύψει την ευθύνη της κυβέρνησης για την ανυπαρξία ολοκληρωμένου συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης και συστηματικού δειγματοληπτικού ελέγχου της επιδημίας Covid-19. Τα σημερινά χαμηλά ποσοστά ανοσίας του πληθυσμού καθιστούν αναγκαίο ένα τέτοιο σύστημα ενταγμένο στη δομή του ΕΣΥ για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Δεν πρέπει επίσης να κρύψει, ότι ο χρόνος που κερδήθηκε από τον περιορισμό της κυκλοφορίας του πληθυσμού δεν αξιοποιήθηκε για να καλυφθεί η γύμνια της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), οι τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ, λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και αποδυνάμωσης του συστήματος Υγείας σε υποδομές και προσωπικό.

"Sponsored links"

Έτσι η συλλογή των δεδομένων της μελέτης θα στηριχτεί στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Κρήτης.

Μάλιστα η πιθανή αξιοποίηση των νεοσύστατων Κινητών Μονάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), με προσωπικό 3μηνης σύμβασης εργασίας και δυνατότητα επέκτασης για άλλους 3 μήνες που πρόσφατα αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνουν τις τεράστιες ανάγκες της ΠΦΥ σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων μόνιμης και σταθερής εργασίας αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης του μόνιμου προληπτικού της χαρακτήρα. Με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι μέσω συμβολικών «ευγενών» δωρεών που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος υγείας ούτε στο ελάχιστο.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία μέσα από τους φορείς του μαζικού κινήματος να διεκδικήσουν:

  • Διενέργεια των απαιτούμενων οροεπιδημιολογικών μελετών με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα πλαίσια του ΕΣΥ και με την εποπτεία του αρμόδιου υπουργείου και του ΕΟΔΥ. Διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων όσων θα πάρουν μέρος σε αυτές τις μελέτες.
  • Διενέργεια μαζικών έγκυρων διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, δημόσια και δωρεάν, σε όλο τον πληθυσμό και με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στα σχολεία, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.
  • Δωρεάν παροχή προστατευτικών μασκών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους και σε όλο τον πληθυσμό.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με 24ωρη λειτουργία, δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών πλήρως εξοπλισμένων και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να φτάνει σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας, που να έχει στόχο την πρόληψη, τον μαζικό εμβολιασμό κλπ του πληθυσμού και σε συνθήκες πανδημίας να συμβάλλει στην προστασία του πληθυσμού, την πραγματοποίηση επιδημιολογικών μελετών κλπ.
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού και στις υπόλοιπες βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, πλήρως χρηματοδοτούμενη από την κρατικό προϋπολογισμό.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις