17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΚΚΕ προς Υπουργό Παιδείας: Να συνεχιστεί η λειτουργία όλων των τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με ερώτηση που κατάθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος ζητούν να επανέλθει το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο του Δήμου Πλατανιά στη Δ΄ Ζώνη εκπαιδευτηρίων και να συνεχιστεί η λειτουργία όλων των τμημάτων του

Το κείμενο της ερώτησης:

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) του Δήμου Πλατανιά, Νομού Χανίων, συστήθηκε το έτος 2013 και μέχρι σήμερα εκατοντάδες ενήλικοι εργαζόμενοι μαθητές έχουν φοιτήσει με σκοπό είτε την απόκτηση απολυτηρίου είτε ακόμα και τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην αρχή της σχολικής χρονιά υπήρξε απόφαση αλλαγής της κατάταξης του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) του Δήμου Πλατανιά, από τη Δ΄ που ήταν στη Γ’ Ζώνη εκπαιδευτηρίων κάτι που οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας πολλών τμημάτων του.

Συγκεκριμένα τα τμήματα των ειδικοτήτων Γ΄ Δομικών, Δ΄ Γεωπονίας, Δ΄ Φυσικοθεραπείας και Δ΄ Αισθητικής τα οποία έχουν αριθμό μαθητών που προβλεπόταν με τη ζώνη στην οποία ανήκε το σχολείο δεν έχουν καταχωρηθεί στο my school. Επιπλέον, υπήρξε από τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου ο απαιτούμενος αριθμός των 10 μαθητών στο τμήμα Γ’ Δομικών και πάλι όμως δεν εγκρίθηκε.

Έτσι σαράντα 40 μαθητές/τριες καλούνται να εγκαταλείψουν το σχολείο τους και μάλιστα στην τελευταία τάξη ένα βήμα πριν το απολυτήριο Λυκείου. Επιπροσθέτως, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι θα γίνει στη σχολική κοινότητα και ελλοχεύει ο κίνδυνος να ανοίξει ο δρόμος της εγκατάλειψης του σχολείου.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και την αλλαγή ζώνης είναι αδικαιολόγητη και προκλητική. Τα κυβερνητικά συνθήματα για αναβάθμιση των ΕΠΑΛ “καταρρέουν” για χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, που επέλεξαν τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν ή δεν λειτουργούν πια στο πλαίσιο της πολιτικής των περικοπών και του “εξορθολογισμού”.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τί μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε:

– Να επανέλθει το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) στη Δ΄ Ζώνη εκπαιδευτηρίων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των τμημάτων ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση σε καθηγητές με μόνιμη και σταθερή εργασία και εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...