«Κλέβει» πυροσβέστες από την Ιεράπετρα η Fraport – Αντιδρά ο δήμαρχος

Κανένα σχόλιο

Την αντίθεσή του στην αναγκαστική μετάθεση τριών πυροσβεστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας εξέφρασε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων, στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του δημοσίου και της Fraport.

Σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας μεταξύ του δήμαρχου Θεοδόση Καλαντζάκη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Παναγιώτη Καράμπελα, έγινε μια πλήρης ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με αφορμή τις αναγκαστικές μεταθέσεις και οι οποίες φέρουν την υπηρεσία σε κατάσταση υποστελέχωσης.

"Sponsored links"

Η αντίδραση θεωρείται ότι πρέπει να είναι άμεση, ζητώντας την ανάκληση των μεταθέσεων και την άμεση στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

Στην επιστολή του προς τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης αναφέρει:

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας και τη μεγάλη ανησυχία μας για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας μετά και την αιφνίδια αναγκαστική μετάθεση τριών (3) πυροσβεστών της προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες περιφερειακών αεροδρομίων στο πλαίσιο της προωθούμενης σύμβασης-σύμπραξης του Ελληνικού Δημοσίου και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας- «Fraport ΑΕ».

Η αιφνίδια αυτή ενέργεια επηρεάζει αρνητικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος.

Η αποψίλωση της Υπηρεσίας από το προσωπικό της σε συνδυασμό  με τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται σε υλικοτεχνικές υποδομές για τις οποίες είστε ενήμερος μετά και την επίσκεψή σας το προηγούμενο διάστημα στον Δήμο Ιεράπετρας, θέτουν σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

Μια περιοχή που περιβάλλεται από σημαντικούς ορεινούς όγκους και περιλαμβάνει αρκετές δασικές περιοχές,  με έντονα ξηροθερμικό κλίμα, μεγάλες περιόδους ανομβρίας και ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες μένει ακάλυπτη, όταν μάλιστα πλήττεται συχνά από πυρκαγιές κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Με δεδομένα τα παραπάνω επιτακτικό αίτημά μας αποτελεί η ανάκληση των μεταθέσεων των τριών πυροσβεστών που φεύγουν από την Ιεράπετρα, καθότι η υποστελέχωση μιας κομβικής υπηρεσίας, όπως η Πυροσβεστική, εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, των χιλιάδων επισκεπτών και των  κατοίκων της.

Με τη βεβαιότητα ότι γνωρίζετε το μέγεθος και τις συνέπειες του προβλήματος, αναμένουμε τις ενέργειές σας για την επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού για την περιοχή μας ζητήματος.

Αιτούμαστε την ανάκληση των μεταθέσεων και τη στελέχωση της Πυροσβεστικής με το απαιτούμενο προσωπικό και αυτό εξέφρασα  και μέσω της επιστολής στον κ. Καπάκη, ο οποίος άλλωστε το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφτεί την Ιεράπετρα και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες της.

"Sponsored links"

Το θέμα το παρακολουθούμε και είναι βέβαιο ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

 

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today