Κλίμα και πιέσεις για νέα “Λίστα Πέτσα” από την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας

Κανένα σχόλιο

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την δημοσίευση της “Λίστας Πέτσα” όπου γίναμε μάρτυρες της με ένα και μόνο κριτήριο διανομής δημοσίου χρήματος προς τα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ και δημιουργείται ήδη το κλίμα για περαιτέρω ενίσχυση, αυτή τη φορά με αποδέκτες τα τηλεοπτικά κανάλια.

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 2 χρόνια από την ολοκλήρωση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, όταν και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ανακήρυξε τους σταθμούς που ορίζονται ως «οριστικά δικαιούχοι άδειας» εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία αδειοδότησης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαρρέει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) υπολογίζεται ότι η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση για το 2020 θα ξεπεράσει το 20% και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει νέο κύμα Covid-19, καθώς σε αυτή την περίπτωση η πτώση θα είναι ανεξέλεγκτη.

"Sponsored links"

Οι ζημιές που θα προκαλέσει η πτώση των διαφημιστικών εσόδων αναμένεται να φτάσουν τα 50εκ.€, γεγονός που σημαίνει πως πολύ σύντομα οι τηλεοπτικοί σταθμοί καλούνται να τηρήσουν τις προϋποθέσεις κεφαλαιακής επάρκειας που προβλέπει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, προχωρώντας σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ουσιαστικά, δηλαδή, ενέσεις ρευστότητας από τους μετόχους τους

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, με αφορμή τις τρέχουσες συνθήκες ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του πλαισίου του νόμου των τηλεοπτικών αδειών, ειδικά στο σκέλος του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας.

nostimonimar.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις